Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. E.S. Schliesser (1971) is benoemd tot hoogleraar Politicologie, in het bijzonder Politieke Theorie, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

dhr. prof. dr. Eric Schliesser, FMG, hoogleraar Politicologie, in het bijzonder Politiek theorie
Fotograaf: Dirk Gillissen

Eric Schliesser (PhD, The University of Chicago) doet onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen zoals de economische statistieken van het klassieke Babylonië, de geschiedenis van de natuurwetenschappen, vergeten feministen (zowel mannen als vrouwen) uit de 18e eeuw, politieke theorie en haar geschiedenis, en de veronderstellingen van wiskundige economie. Vanuit een interesse naar de invloed van Chicago Economics, is zijn onderzoeksrichting steeds meer naar de methodologie en politieke rol van economen als experts gegaan.

Schliesser is BOF Research Professor en universitair hoofddocent Philosophy and Moral Sciences aan Ghent University. Eerder was hij onder meer verbonden aan Syracuse University en Leiden University. Schliesser is medeoprichter van Ghent Complex Systems Institute, een interdisciplinaire onderzoeksgroep die onderzoek doet naar kritieke gebeurtenissen in complexe sociale systemen. Hij publiceerde veelvuldig over Newton, Huygens, Spinoza, Berkeley, Hume, Adam Smith, Sophie De Grouchy. Momenteel is Schliesser bezig met een boek over Adam Smith as Systematic Philosopher. Hij werkt nu aan de drukproeven van Sympathy, a History of a Concept: from Plato to Experimental Economics (Oxford). Hij houdt de dagelijkse blog Digressionsnimpressions bij en is lid van de Nederlandstalige groepsblog Bijnaderinzien.