Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. F.J.M. Roeters (1954) is benoemd tot hoogleraar Integrale Tandheelkunde aan de Faculteit der Tandheelkunde ((Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, ACTA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

dhr. prof. dr. Joost Roeters, hoogleraar ACTA
Fotograaf: Dirk Gillissen

Binnen Joost Roeters zijn nieuwe leerstoel zal zijn onderzoek gericht zijn op de integrale tandheelkunde. Waarbij het klinisch onderzoek zal worden geïntegreerd in de onderwijspraktijk om niet alleen een wetenschappelijke basis te leggen onder de integrale tandheelkunde maar ook om  studenten vroegtijdig in het klinisch onderzoek te betrekken. Een goede digitale verslaglegging kan een schat aan bruikbare informatie opleveren die bijdraagt aan de evidence based dentistry en de ontwikkeling van klinische richtlijnen en behandelprotocollen. Quality of life-vragen en langetermijneffecten van moderne behandelmethoden krijgen daarbij bijzondere aandacht.

Roeters was een groot deel van zijn academische carrière verbonden aan de opleiding tandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij verrichtte  onderzoek op het terrein van de adhesieve tandheelkunde en de tandheelkundige epidemiologie. Naast een actieve rol in het postacademiaal onderwijs adhesieve tandheelkunde is hij eerste auteur van de boeken Kosmetische tandheelkunde met composiet en Handboek esthetische tandheelkunde die hij samen met H. de Kloet schreef.

In 2010 werd hij als bijzonder hoogleraar Adhesieve Tandheelkunde aan de UvA benoemd en kwam hij naast zijn werkzaamheden aan de tandheelkunde opleiding in Nijmegen in dienst bij ACTA. In 2013 is hij gevraagd om zich fulltime aan ACTA te verbinden als sectiehoofd Algemene Tandheelkunde. De sectie Algemene Tandheelkunde is verantwoordelijk voor het grootste deel van de klinische scholing van ACTA’s tandheelkunde studenten. In de onderwijspraktijken wordt de patiënt vanuit een integrale visie op mondzorg behandeld.