Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. C. Mak (1979) is benoemd tot hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder fundamentele rechten en privaatrecht, aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

mw. prof. dr. Chantal Mak, hoogleraar Europees privaatrecht, in het bijzonder fundamentele rechten en Privaatrecht, FdR
Fotograaf: Dirk Gillissen

Chantal Mak doet onderzoek naar de doorwerking van fundamentele rechten, afkomstig uit nationale grondwetten en internationale mensenrechtenverdragen, in het Europese en nationale privaatrecht. Daarbij staat de vraag centraal in hoeverre private partijen rekening dienen te houden met het publieke belang. Op basis van rechtsfilosofische en rechtstheoretische inzichten kijkt ze hoe Europese regels over contracten en aansprakelijkheid zich verhouden tot het recht van de EU-lidstaten. Haar bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de rol van rechters in rechtsvorming op dit gebied.

Mak is sinds 2001 werkzaam aan de UvA, sinds 2006 bij het Centre for the Study of European Contract Law. Ze is directeur van het Amsterdam Research Institute for Legal Studies. Voor onderzoek en onderwijs verbleef zij onder meer voor langere perioden aan de Scuola Superiore Sant'Anna (Pisa), het European University Institute (Florence), Paris-II/Assas (Parijs) en het Center for Transnational Legal Studies (Londen). Ze verwierf in 2014 een Vidi-subsidie van NWO voor het onderzoeksproject:  Judges in Utopia: The new constructive approach to the social justice debate in European private law.