Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. ir. G.J. Strijkers (1971) is benoemd tot hoogleraar Preklinische en Translationele Magnetic Resonance Imaging (MRI) aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Het onderzoek van Gustav Strijkers richt zich op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe kwantitatieve MRI-beeldvorming. Zijn voornaamste doel is om MRI met nieuwe methoden voor acquisitie en beeldreconstructie sneller te maken, en daarmee specifieker en breder inzetbaar. Binnen dit kader richt hij zich met zijn groep op onderzoeksvragen die betrekking hebben op belangrijke medische problemen, vooral binnen het cardiovasculaire, oncologische en neuromusculaire domein. Het onderzoek wordt uitgevoerd met zowel een research MRI-scanner (preklinisch) als met klinische MRI-scanners. De vertaalslag (translatie) van de onderzoeksresultaten van research naar toepassing bij mensen nemen de onderzoekers reeds in een vroeg stadium mee.

Strijkers studeerde Technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en promoveerde – eveneens aan de TU Eindhoven - in 1999. Na een postdoc aan de Johns Hopkins University in Baltimore werd hij in 2001 universitair docent en later hoofdocent aan de Faculteit Biomedische Technologie van de TU Eindhoven. Sinds 2014 is hij werkzaam als principal investigator en universitair hoofddocent aan het AMC. Strijkers is tevens visiting professor aan het Translational and Molecular Imaging Institute van de Icahn School of Medicine van Mount Sinai Hospital in New York.

Strijkers publiceerde meer dan 150 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en ongeveer tien boekhoofdstukken. Hij is Vidi-laureaat van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Strijkers oefent verschillende bestuurs- en adviesfuncties uit bij (inter)nationale wetenschappelijke organisaties.