Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. F.G. Dikkers (1957) is benoemd tot hoogleraar Algemene Keel-, Neus- en Oorheelkunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Dikkers, Frederik, hoogleraar AMC, Algemene Keel- en Neus- en Oorheelkunde
Foto: Dirk Gillissen

Freek Dikkers is specialist op het gebied van de laryngologie. Daarmee richt hij zich op stem- en slikstoornissen en (volwassen en pediatrische) luchtwegpathologie. Daarnaast is hij betrokken bij aandoeningen van de keel, neus en oren en stem-, en spraak- en taalpathologie.

Als hoogleraar zal Dikkers het klinisch onderzoek, en met name het rhinologisch onderzoek, verder bestendigen en zal hij een eigen onderzoekslijn starten op het gebied van laryngologie. Als hoofd van de afdeling KNO van het AMC zal hij leiding geven aan de kliniek, de polikliniek en het audiologisch centrum.

Dikkers is sinds 1988 KNO-arts, staflid KNO-heelkunde aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hij was jarenlang onderwijscoördinator KNO bij het UMCG en stagecoördinator bij de Faculteit Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is voorzitter van het expertisecentrum Groningen Papilloma Studies. Dikkers is tevens als gasthoogleraar verbonden aan de Universiteit van Belgrado in Servië. Hij maakt sinds 2008 deel uit van de Presidential Council van de European Laryngological Society (ELS), waarvan tot 2016 als General Secretary.