Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. F.H.M. Verbeeten (1969) is per 1 januari 2018 benoemd tot hoogleraar Accounting aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Verbeeten, Frank, hoogleraar FEB, Accounting
Foto: Dirk Gillissen

Het onderzoek van Frank Verbeeten begeeft zich op het terrein van de inrichting van (management) accounting & control systemen in organisaties, en de rol van de financiële functie (waaronder de CFO) bij de ontwikkeling en het gebruik van dat soort systemen. Specifiek kijkt hij naar wat er gebeurt met de prestaties van de organisatie als de immateriële activa van het bedrijf (innovatie, merkwaarde, klantwaarde, medewerkerswaarde) meetbaar worden gemaakt. Andere onderzoeksterreinen betreffen de rol van accounting & control systemen binnen overheidsorganisaties, en (de invloed van technologie op) de inrichting en de rol van de financiële functie binnen organisaties.

Als hoogleraar zal Verbeeten zich gaan richten op het versterken van onderwijs en onderzoek op het gebied van accounting en control. Hij zal als programmadirecteur van de Post Master Accountancy (PMA) opleiding en als vice-programmadirecteur van de Register Controller (RC/EMFC) opleiding actief zijn binnen de executive programma’s gericht op de financieel professional binnen de Amsterdam Business School van de UvA. Verbeeten heeft onderwijs op het gebied van accounting en control verzorgd op bachelor, master en post-masterniveau voor studenten economie, bedrijfskunde en techniek. Daarnaast is hij verantwoordelijk geweest voor diverse opleidingsprogramma’s, waaronder eerder ook de PMA-opleiding van de UvA (2011-2014).

Over Frank Verbeeten

Verbeeten is sinds 2013 hoogleraar Accounting aan de Universiteit Utrecht School of Economics (U.S.E.). Hij is daar onder meer programmadirecteur van het Fundamentals of Business and Economics programma dat binnen de Bèta-faculteit wordt aangeboden. Tevens is hij treasurer van de stichting UCAB, een stichting die zich richt op de ontwikkeling van goedkope medicijnen (‘biosimilars’) voor ontwikkelingslanden. Sinds 2016 is hij tevens hoogleraar Management Control aan de Vrije Universiteit, waar hij betrokken is bij het Amsterdam Research Center in Accounting en de Registercontrollers (RC/EMFC) opleiding. In die rol is hij verantwoordelijk voor de opzet en ontwikkeling van een International Executive MBA voor financials. Eerder was hij onder meer als universitair hoofddocent aan de UvA verbonden, en als senior manager aan Deloitte.

Verbeeten zit in de redactie van MCA, Journal for Financial Executives en de Journal of Management Control. Hij heeft gepubliceerd in diverse nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften, waaronder The Accounting Review, International Journal of Research in Marketing, Management Accounting Research (best paper award in 2014) en Organization Studies. Hij is medeorganisator van de EIASM conferentie op het gebied van performance measurement and management control.