Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Mw. dr. C.M. Visscher (1971) is per 1 januari 2018 benoemd tot hoogleraar Orofaciale Fysiotherapie aan de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Visscher, Corine, hoogleraar ACTA, Orofaciale fysiotherapie
Foto: Dirk Gillissen

Corine Visscher richt zich in haar onderzoek op patiënten met chronische pijn in het algemeen en aandoeningen van het kaakgewricht en hoofdpijn in het bijzonder. Ze is betrokken bij de herziening van het curriculum van ACTA. Daarnaast behandelt ze patiënten in een multidisciplinair team, dat bestaat uit tandarts-gnathologen (in opleiding), orofaciaal fysiotherapeuten en een psycholoog.

Als hoogleraar gaat Visscher zich richten op de diagnostiek en behandeling van spier en gewrichtsaandoeningen van het kauwstelsel en de nek. Hierbij kan gedacht worden aan (chronische) pijnklachten, bewegingsstoornissen en de nazorg bij oncologische patiënten.

Visscher is orofaciaal fysiotherapeut en epidemioloog. Ze was tot 1 januari 2018 universitair hoofddocent en voorzitter van de sectie Orale kinesiologie bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Per januari 2018 is Visscher opleidingsdirecteur van de master. In 2000 promoveerde Visscher aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar temporomandibulaire disfunctie (TMD) en nekklachten.

Corine Visscher is (co)auteur van meer dan 70 internationale peer-reviewed publicaties, medeauteur van het internationale classificatiesysteem voor TMD (DC/TMD) en bestuurslid van de Physical Therapy Board of Craniofacial and Cervical Therapeutics.