Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dhr. prof. dr. A.M. Pacces (1971) is benoemd tot hoogleraar Law and Finance aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.
Pacces, Alessio, professor FEB
Foto: Dirk Gillissen

Alessio Pacces is gespecialiseerd in de economische analyse van ondernemingsrecht en financiële regelgeving.  Hij doet onderzoek naar de gevolgen van economische en technologische ontwikkelingen voor efficiënte regulering van de financiële sector en corporate governance. 

Pacces is tevens benoemd tot directeur van het Amsterdam Center for Law and Economics (ACLE) van de UvA en hij is de nieuwe programmadirecteur van de masteropleiding Law & Finance, die de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde sinds september 2018 gezamenlijk aanbieden. Binnen deze master geeft hij het vak Securities and Market Regulation. Pacces is bovendien verantwoordelijk voor de inhoud en coördinatie van de minor Law and Economics. 

Over Alessio Pacces 

Pacces was sinds 2005 werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, achtereenvolgens als promovendus (hij promoveerde cum laude), universitair docent, universitair hoofddocent en sinds 2012 als bijzonder hoogleraar Law and Finance. Sinds 2012 was hij hoofd van de European Master in Law and Economics (EMLE) van Erasmus School of Law, waar hij drie opeenvolgende rondes van Erasmus +: Erasmus Mundus-financiering verwierf. Voor zijn komst naar Rotterdam was Pacces senior onderzoeker bij de Italiaanse centrale bank (Banca d'Italia). 

Tussen 2008 en 2018 was Pacces gastonderzoeker aan onder meer de Taras Shevchenko University of Kyiv (Oekraïne), het Indira Gandhi Institute of Development Research (India), Columbia Law School (VS), de University of Haifa (Israël) en de Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli  (Italië). Ook werkte hij gastonderzoeker aan de University of California, Berkeley en is hij sinds 2009 research associatevan het European Corporate Governance Institute (ECGI).

Pacces heeft verschillende publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften op zijn naam staan, waaronder Annals of Corporate Governance, American Business Law Journal en International Review of Law and Economics.Ook publiceerde hij in juridische tijdschriften zoals Harvard Business Law Review.