Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Tijdens de 382ste Dies Natalis van de UvA werd de Diesrede gehouden door prof. dr. Matthijs van Veelen, hoogleraar Evolutie & Gedrag. Ook kende de UvA eredoctoraten toe aan rechtsgeleerde James Crawford en econoom Alvin Roth.

Dies Natalis 2013

De Universiteit van Amsterdam (UvA) vierde op dinsdag 8 januari haar 382ste Dies Natalis (geboortedag). Rector magnificus prof. dr. Dymph van den Boom sprak in haar openingstoespraak ‘Sluimerend vertrouwen’ over hoe samenwerking vertrouwen in de wetenschap vergroot, bedrog voorkomt en kwaliteit bewaakt. Vervolgens hield prof. dr. Matthijs van Veelen, hoogleraar Evolutie & Gedrag de diesrede getiteld ‘Goed en kwaad’.

Eredoctoraten

Na de Diesrede werden eredoctoraten toegekend aan de Australische rechtsgeleerde James Crawford en de Amerikaanse econoom Alvin Roth. 

UvA Dies2014, Eredoctoraat James Crawford
James Crawford. Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. James R. Crawford  

James Crawford is een van de meest invloedrijke hedendaagse wetenschappers op het terrein van het internationaal publiekrecht. Hij heeft een bepalende invloed gehad op de ontwikkeling van het internationale aansprakelijkheidsrecht.

UvA Dies2014, Eredoctoraat Alvin Roth
Alvin Roth. Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Alvin E. Roth

Nobelprijswinnaar Alvin Roth werd onderscheiden voor zijn pioniersrol in applied market design, waarbij hij elementen uit de speltheorie gebruikt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

UvA Dies 2014 Docent van het Jaar, Mieke Mulder
Mieke Mulder. Foto: Dirk Gillissen

Mieke Mulder: UvA-docent van het jaar

De middag eindigde met de uitreiking van de prijs UvA Docent van het Jaar 2013 aan dr. Mieke Mulder van de Faculteit der Geneeskunde.