Het UvA Student Careers Centre lanceert vandaag UvA Job Board. Binnen deze nieuwe portal kunnen UvA-studenten en -alumni de laatste vacatures en stages vinden. Werkgevers kunnen kosteloos interessante vacatures voor studenten plaatsen.

voor uva.nl/carriere - Voor werkgevers - UvA Job board

De aanleiding voor de portal is tweeledig. Ten eerste willen studenten als voorbereiding op de beroepsloopbaan in contact komen met het werkveld. Ten tweede is er een toenemend aantal werkgevers dat de UvA benadert met stages en startersbanen op academisch niveau.

Vera Maliepaard, loopbaanadviseur aan de UvA: ‘Voor de UvA is het belangrijk dat studenten zich goed kunnen voorbereiden op hun academische en/of professionele loopbaan. Job Board maakt de arbeidsmarkt beter inzichtelijk waardoor studenten zich beter kunnen oriënteren op hun wensen en mogelijkheden op het gebied van werk.’

UvA Job Board voor werkgevers

UvA Job Board richt zich op werkgevers die zelf passende stages en startersbanen op WO-niveau aanbieden, exclusief voor UvA-studenten en -alumni. Het UvA Student Careers Centre waarborgt de kwaliteit door de aangemelde organisaties en de vacatures vóór plaatsing te beoordelen op niveau en geschiktheid. Het plaatsen van vacatures is kosteloos. Werkgevers maken een eigen account aan waarin zij hun vacatures kunnen beheren.

UvA Job board is een initiatief van het UvA Student Careers Centre en wordt in samenwerking met alle faculteiten beheerd en ontwikkeld. Het streven is om het aanbod zo divers mogelijk te houden, opdat studenten van alle opleidingen een passende stage of startersbaan kunnen vinden.