Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

ICT-dienstverlener Huawei vervolgt de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het ‘Seeds for the Future’-programma. Twee jaar geleden introduceerden Huawei en de UvA met succes de pilotversie in Nederland. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen. Tegelijkertijd doen zij cross-culturele werkervaring op en maken ze kennis met de Chinese cultuur.

Huawei

Dit jaar doen ook de Universiteit Leiden, de Universiteit Twente en de Technische Universiteit Eindhoven mee aan het programma. Excellente studenten op het gebied van Science & ICT doorliepen de afgelopen maanden een zware selectieprocedure. Op basis van CV, cijferlijst, motivatiebrief en een gesprek met Huawei werden in totaal twintig studenten geselecteerd, van wie vier van de UvA. Zij verblijven van 8 tot 23 juli in China. 

Internet of Things

Met cursussen en onderzoeksopdrachten doen de studenten op het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen praktijkervaring én nieuwe ICT-expertise op. In de opdrachten gaat het om het ontwikkelen van oplossingen en concepten met betrekking tot ontwikkelingen als Smart City, Smart Home, Internet of Things en breedbandconnectiviteit in landelijke gebieden. De studenten volgen ook een cursus aan de Beijing University of Language and Culture. Hierin staan de Chinese taal en de Chinese cultuur centraal. Na afronding van het programma presenteren de studenten hun case en ontvangen ze een certificaat van Huawei.