Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

The Analytics Academy, een gezamenlijk initiatief van de Amsterdam Business School van de UvA, Amsterdam Data Science en Ortec, heeft de Computable Award gewonnen in de categorie ‘ICT-opleider van het jaar’. Er was ook een Award voor de Watson Innovation Course, een samenwerking tussen de bètafaculteiten van VU en UvA met IBM.

TAA

The Analytics Academy biedt een breed scala aan opleidingsprogramma’s op het gebied van big data, business analytics en data science voor bestuurders, managers, projectleiders en hands-on specialisten. De jury van de Computable Awards looft de Academy vooral vanwege de nauwe samenwerking tussen wetenschap en praktijk. De Academy heeft bovendien al relatief lang ervaring in data science-onderwijs voor professionals: de MBA Big Data & Business Analytics was de eerste in zijn soort binnen Europa.

Computable Award 2016
Marc Salomon neemt de Award in ontvangst

Marc Salomon, voorzitter van de Amsterdam Business School: ‘De vraag naar Data Science-talent is de laatste jaren explosief gestegen. In dit zich snel ontwikkelend domein zijn bedrijven op zoek naar opleidingen die ‘state-of-the-art’ en tegelijkertijd heel praktisch zijn. De opgedane kennis moet bij wijze van spreken morgen kunnen worden toegepast. Daarom is de samenwerking tussen de Amsterdam Business School, Amsterdam Data Science en Ortec uniek: de laatste wetenschappelijke inzichten worden gecombineerd met up-to-date kennis over wat wel en niet werkt in de praktijk. Deze Computable Award is een geweldige steun in de rug voor dit initiatief.’

ICT-project van het jaar in het onderwijs

Ook de Watson Innovation Course, een samenwerking tussen de bètafaculteiten van VU en UvA met IBM, viel in prijzen en won de Award voor ICT-project van het jaar in het onderwijs. Deze course biedt studenten een unieke mogelijkheid om te leren over cognitieve computing (IBM Watson) en de betekenis van dergelijke kunstmatige-intelligentiesystemen. De toegevoegde waarde van het project sprong bij de jury van de Computable Awards in het oog.