Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Europese Commissie kent een grote subsidie toe aan de European Partnership for Innovative Campus Unifying Regions (EPICUR)-alliantie, waarin de Universiteit van Amsterdam (UvA) deelnemer is. Het gaat om 5 miljoen euro voor de komende drie jaar om een innovatieve ‘Europese universiteit’ te ontwikkelen voor de nieuwe generatie van Europese burgers, om de grote maatschappelijke uitdagingen in Europa het hoofd te kunnen bieden. Het onderwijs op het terrein van Liberal Arts and Sciences staat centraal. Een van de lange-termijndoelen is het creëren van een Europese bachelor in Liberal Arts and Sciences.

Kaart van Europa met punaises erin
Beeld: Charles Clegg, FlickrCC

De eerste drie jaar vormen de pilotfase. Hierin zijn er zes werkpakketten, die ieder door een van de partners wordt geleid. De UvA leidt het werkpakket gericht op het bevorderen van meertaligheid en inclusieve governance.

De partners

De EPICUR-alliantie bestaat uit acht partners, onder penvoerderschap van de Universiteit van Straatsburg. De partnerinstellingen, naast de UvA en de Universiteit van Straatsburg, zijn: Adam-Mickiewicz University of Poznań (Polen), Aristotle University of Thessaloniki (Griekenland), University of Freiburg (Duitsland), University of Haute-Alsace (Frankrijk), Karlsruher Institute for Technology (Duitsland), en University of Natural Resources and Life Sciences (Oostenrijk).