Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Vandaag publiceren de VSNU, NFU, KNAW, NWO en ZonMw de position paper 'Ruimte voor ieders talent: naar een nieuw evenwicht in de erkenning en beloningen voor academici', met als doelstelling het werk van academici breder te erkennen en belonen. De UvA ondersteunt dit initiatief van harte.

Bestuursvoorzitter Geert ten Dam: 'Academici kunnen op veel gebieden excelleren, maar tot nu toe worden zij voornamelijk beoordeeld op basis van hun – individuele - onderzoeksprestaties. Dit terwijl ook onderwijs, impact, leiderschap en patiëntenzorg (voor UMC’s) cruciaal zijn voor het succes van onze universiteit. Daarom is het zo belangrijk dat we gaan naar een bredere vorm van erkennen en belonen, met oog voor het belang van teamwerk. Deze ambities passen bij onze strategische HR-agenda en willen we aanscherpen in het nieuwe Instellingsplan.'

In de position paper presenteren de partijen voorstellen om invulling te geven aan de nieuwe benadering. Op welke wijze de UvA dit gaat invullen, zal in de komende periode duidelijk worden.