Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA-onderzoekers Bert Bakker (politieke communicatie) en Berenice Boutin (internationaal recht) krijgen het KNAW Early Career Partnership toekend. Zij ontvangen ieder een bedrag van € 10.000, waarmee zij een bijeenkomst kunnen organiseren om interdisciplinaire samenwerking aan te gaan of uit te bouwen om tot nieuwe inzichten te komen in fundamenteel onderzoek.

Het is voor het eerst dat het KNAW Early Career Partnership wordt toegekend. In totaal werden in deze ronde de aanvragen van tien onderzoekers gehonoreerd. De selectiecommissie omschrijft de beoogde interdisciplinaire bijeenkomsten als ‘vaak zeer actueel en met een duidelijke voorgestelde uitkomst’. Daarbij ‘is er een grote diversiteit aan onderwerpen en interdisciplinaire insteek’.

De UvA-toekenningen

  • Bert Bakker (Amsterdam School of Communication Research)
    Bijeenkomst: Isn't cool? Theorizing and measuring emotions
  • Berenice Boutin (T.M.C. Asser Instituut)
    Bijeenkomst: Law and Ethics of Artificial Intelligence in the Public Sector: from Principles to Practice and Policy
Trippenhuis
Trippenhuis, KNAW

Over het KNAW Early Career Partnership

De KNAW kent jaarlijks maximaal tien Partnerships toe, aan onderzoekers die maximaal zeven jaar geleden gepromoveerd zijn. De toekenning bestaat uit maximaal 10.000 euro voor het organiseren van een bijeenkomst bij de KNAW of op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld het Lorentz Center. De bijeenkomsten hebben als doel onconventionele, innovatieve ideeën of methoden voor fundamenteel onderzoek te verkennen. De organisatoren krijgen twee jaar de tijd om een bijeenkomst te realiseren, een jaar langer dan gepland vanwege de situatie met corona. Het KNAW Early Career Partnership wordt gefinancierd uit het Akademiefonds van de KNAW.