Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht is StukRoodVlees hét platform om je te informeren. Op dit blog koppelen UvA-wetenschappers politicologisch onderzoek aan de actualiteit. Op die manier willen zij tegenwicht bieden tegen vluchtige meningen en ongefundeerde analyses. In samenwerking met ‘De Correspondent’ is er nu ook een wekelijkse verkiezingspodcast.

Verkiezingspodcast StukRoodVlees

De onderwerpen die aan bod komen zijn zeer divers. Lees bijvoorbeeld over het regionale effect van de voorkeursstem, over de masculiene of feminieme gezichten van lijsttrekkers of over de zwakke punten in het kiescompas.

Podcast

Naast de reguliere podcast is er een speciale verkiezingspodcast in samenwerking met De Correspondent. Elke dinsdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Tot dusver zijn er drie verschenen: de eerste gaat over de functie van verkiezingen in ons democratisch bestel; de tweede over hoe burgers een partij kiezen die bij hen past; en de derde over de conflicten achter de verkiezingsstrijd.

Over StukRoodVlees

Het belangrijkste doel van StukRoodVlees, dat in 2013 van start ging, is om politicologisch onderzoek toegankelijk te maken voor een breder publiek, en daarnaast wat diepgang en onderbouwing aan het publieke debat te geven. De naam van de blog is ontleend aan de woorden die premier Mark Rutte in 2012 sprak: ‘Je moet niet reageren op elke stuk rood vlees dat de arena wordt ingegooid’.

De redactie wordt gevormd door: Armen Hakhverdian, Kristof Jacobs, Tom Louwerse, Tom van der Meer, Matthijs Rooduijn, Gijs Schumacher en Rens Vliegenthart. Ook tal van anderen leveren bijdragen. Hoofdsponsor is de Nederlandse Kring voor de Wetenschap der Politiek.