Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De plek van een opleiding en de sfeer op locatie is voor studiekiezers belangrijk in hun keuzeproces. De interactieve campus tour app, die deze week is gelanceerd, brengt de campussen van de UvA tot leven via augmented en virtual reality. Op die manier kunnen studiekiezers de sfeer komen proeven, op het moment dat hen het beste uitkomt.

De campus tour app
De campus tour app

Door de coronapandemie konden voorlichtingsactiviteiten niet op fysieke locaties plaatsvinden en moest de omschakeling naar online activiteiten worden gemaakt. ‘Hierdoor hebben we direct in de praktijk allerlei nieuwe mogelijkheden en de meerwaarde daarvan kunnen ontdekken. Ook nu de coronabeperkingen grotendeels van de baan zijn, willen we nieuwe vormen van voorlichting blijven verkennen en ontwikkelen’, vertelt Ari Dijkshoorn, hoofd van team Marketingcommunicatie van de UvA.

‘De afgelopen tijd was het een groot gemis voor studiekiezers dat ze niet langs konden komen op onze campussen, want ze willen weten waar ze terecht komen, hoe het eruit ziet en hoe de sfeer is. Voor corona konden ze bijvoorbeeld naar de Bachelordag komen, maar zo’n open dag heeft ook z’n beperkingen. Het is grootschalig en je loopt  rond tussen mede-studiekiezers en hun ouders. Hierdoor voelt het toch anders aan dan op een normale dag in het studiejaar wanneer de campussen het domein zijn van studenten en docenten. Een bezoek aan de campus met onze nieuwe app in de hand biedt uitkomst. Bovendien zijn de tours niet aan tijd gebonden; ze zijn 24/7 en 365 dagen van het jaar beschikbaar.’

De campus tour app is een aanvulling op de andere UvA-voorlichtingsactiviteiten zoals Proefstuderen, de Bachelorweek en de Minormarkt. Dijkshoorn: ‘Het is een hybride vorm van voorlichting, want je moet ervoor naar locatie en tegelijkertijd speelt van alles zich af op je telefoon. Er zijn een aantal onderdelen die je ook vanuit huis kan doen, maar on the spot is het natuurlijk veel leuker.’

Hoe werkt het? 

Studiekiezers downloaden thuis de app en komen vervolgens naar een van de campussen, waar ze een van de tours kiezen. De app gidst hen over de campus, terwijl ze op basis van herkenningspunten (gps) via augmented en virtual reality informatie te zien krijgen en quizvragen moeten beantwoorden. Ze kunnen de tour op hun eigen tempo volgen, of het als spel spelen tegen hun vrienden en zo een plek op het scorebord proberen te bemachtigen.

Er is een Nederlandstalige en Engelstalige versie (in het menu zit een taalswitch) en de app is beschikbaar voor Android en iPhone. De app is gebouwd door intractive.