Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Meer dan 400 bezoekers bezochten op zaterdag 24 september jl. het Roeterseiland waar voor het eerst sinds twee jaar de Universiteitsdag weer live plaatsvond. Een extra feestelijke dag waarop de UvA haar deuren opende voor alumni, medewerkers en relaties. En waar alle aanwezigen konden genieten van inspirerende sessies en elkaar.

Het thema dit jaar was de impact die media en communicatie kunnen hebben op keuzes die we dagelijks maken. In dat kader ging keynotespreker Anita Elberse - hoogleraar aan de Harvard Business school in de Verenigde Staten - in op de strategieën die grote organisaties en sterren inzetten om een voorsprong op hun rivalen te krijgen en te behouden. En hoe zij die voorsprong vervolgens kunnen gebruiken bij het beïnvloeden van onze cultuur. Presentator en schrijver Abdelkader Benali modereerde na afloop de vragen uit de zaal.

Openingslezing van Anita Elberse

Tijdens een zogeheten ‘failure sessie’ vertelden drie alumni (Jim Gardien, Sabyasachi Sengupta en Ronit Palache) inspirerende verhalen over hun failures, zowel op persoonlijk vlak als op het gebied van werk. Ze toonden hoe verkeerde beslissingen hen uiteindelijk sterker hebben gemaakt. Jules Schlicher van het Economics and Business Career Center, trad hier op als moderator.

Failure sessie

Abdelkader Benali ging in gesprek met Gunay Uslu - staatssecretaris Cultuur en Media - en Anita Elberse over keuzes die zij maakten en hoe die van invloed zijn geweest op hun carrière. Wethouder Marolein Moorman sprak met hoogleraar Marcel Levi, voorzitter NWO en met hoogleraar Bert-Jan van den Born over gelijke kansen op gezondheid.

Anita Elberse, Gunay Uslu en Abdelkader Benali
Marcel Levi en Marjolein Moorman

Tijdens een ‘startups sessie’ vertelden drie UvA-alumni over hun eigen startup en de weg die zij moesten afleggen als student en pas afgestudeerde. Deze sessie werd geleid door Alexander Esser - early stage investor en bestuurslid bij ASIF Ventures. 

Startups sessie

De dag werd afgesloten met een uitgebreide borrel.

Alle opbrengsten van deze Universiteitsdag komen ten goede aan het Amsterdams Universiteitsfonds. Dit fonds zet zich in voor studenten en onderzoek en draagt daarmee bij aan het vergroten van wetenschappelijke kennis. En daarmee ook aan onze wereld van morgen.