Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Uit handen van Hans Romijn, de juryvoorzitter van de UvA-scriptieprijs 2023, ontving FNWI-alumnus Milo Cornelissen de UvA-scriptieprijs 2023.

In zijn masterscriptie worden nieuwe methoden beschreven voor het maken van een uniek type verstrengelde moleculen die rotaxanen worden genoemd. De jury is erg onder de indruk van het baanbrekende werk van deze exceptionele student en roemt zijn fundamentele onderzoek: “Fundamenteel onderzoek met mogelijke invloed op energievoorziening/groene waterstof.” 

Juryvoorzitter UvA-scriptieprijs 2023 Hans Romijn, Decaan Faculteit der Tandheelkunde, reikte de UvA-scriptieprijzen uit. Abdelkader Benali presenteerde de feestelijke uitreiking in SPUI25.  

Over de UvA-scriptieprijs 

Elk jaar dingen tientallen talentvolle studenten mee naar de scriptieprijs. De facultaire leescommissies kiezen de faculteitswinnaars. Uit de zeven finalisten kiest de jury, die bestaat uit de decanen van de faculteiten, de uiteindelijke winnaar. Deze winnaar ontvangt 3.000 euro. De overige (facultaire) winnaars ontvangen ieder 1.000 euro.