Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De genomineerden voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2023 zijn bekend. Agri Poppe, Evalan, Mienis Waterzuivering, Momo Medical en The Protein Brewery zijn de vijf vernieuwende kanshebbers. De Nederlandse Innovatie Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve bedrijven van Nederland die een positieve impact hebben op mens en milieu. De winnaar wordt op 24 oktober bekendgemaakt in het programma De Wereld van Morgen van AVRO TROS. De Nederlandse Innovatie Prijs is gekoppeld aan de Nederlandse Innovatie Monitor. Eén van de meest grootschalige jaarlijkse survey-onderzoeken naar innovatie in Nederland.

‘De genomineerden onderscheiden zich op het vlak van innovatie en dragen op doeltreffende wijze bij aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen’, zegt juryvoorzitter prof. dr. Henk Volberda, hoogleraar Strategie & Innovatie aan de UvA en directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation. Hierbij wordt verder gekeken dan alleen innovatieve technologie. Zo wordt ook gelet op de positieve impact op mens en milieu die (mede) dankzij die innovaties mogelijk gemaakt wordt.

Over de Nederlandse Innovatie Prijs

De prijs is gekoppeld aan de Nederlandse Innovatie Monitor. Deze monitor staat bekend als één van de meest grootschalige jaarlijkse survey-onderzoeken naar innovatie in Nederland. Een breed scala van Nederlandse organisaties van verschillende groottes en in uiteenlopende sectoren wordt jaarlijks uitgenodigd om daaraan deel te nemen. De Nederlandse Innovatie Prijs alsmede het onderzoek dat daaraan ten grondslag ligt is een initiatief van het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) van de Universiteit van Amsterdam.

Uitreiking en uitzending

De Nederlandse Innovatie Prijs wordt tijdens het BID Nationaal Innovatiegala 2023 op 23 oktober uitgereikt in de Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Op 24 oktober wordt de uitreiking uitgezonden in De Wereld van Morgen.

Genomineerden, vakjury en meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de genomineerden, de vakjury en (pers)contacten.