Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst willen UvA, VU, Amsterdam UMC, HvA en ROM InWest kennis op het gebied van gezondheid effectiever naar de markt brengen. De initiatiefnemers zien dit als noodzakelijk om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.
Initiatiefnemers ondertekenen overeenkomst

De zorg loopt vast door de hoge kosten en het tekort aan personeel. Tegelijkertijd huisvest Amsterdam de top van het Nederlandse onderzoek op het gebied van gezondheid en is er veel kennis om ziektes te bestrijden of voorkomen. Voor het omzetten van deze kennis in innovatieve behandelingen of producten die op grote schaal inzetbaar zijn, zijn ondernemers hard nodig stellen de initiatiefnemers.

De Amsterdamse kennisinstellingen en ROM InWest ondertekenden daarom een overeenkomst waarmee ze hun samenwerking intensiveren voor meer ondernemerschap en innovatie in Life Science Health (LSH). Concreet bestaat deze samenwerking uit het delen van informatie en het ontplooien van gezamenlijk initiatieven en programma's die het ecosysteem van kennis- en innovatieontwikkeling, ondernemerschap en financiering versterken.

Behoefte aan 'geduldig' kapitaal

Daarnaast roepen de initiatiefnemers publieke en private investeerders op om meer te investeren in startende LSH-bedrijven uit de Metropool Regio Amsterdam. Tot nu toe blijven investeringen in dit soort startups volgens hun achter ten opzichte van andere regio’s, terwijl er juist grote behoefte is aan  ‘geduldig’ kapitaal: kapitaal met een lange adem voor het ontwikkelen en introduceren van innovaties in een complexe sector.