Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op donderdag 30 september vindt de officiële opening plaats van de eerste locatie van het Spinoza Centrum voor Neuro Imaging op het Roeterseilandcomplex van de UvA.

Op donderdag 30 september vindt de officiële opening plaats van de eerste locatie van het Spinoza Centrum voor Neuro Imaging op het Roeterseilandcomplex van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Binnen het centrum bundelen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW), de UvA, het Academisch Medisch Centrum, de Vrije Universiteit en VU medisch centrum de krachten om tot kwalitatief hoog neurowetenschappelijk onderzoek te komen.

De opening wordt verzorgd door prof. dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de UvA, en prof. dr. Theo Mulder, directeur Onderzoek van de KNAW. Na het officiële gedeelte vindt er een neurowetenschappelijk symposium plaats. Sprekers tijdens dit symposium zijn onder andere Brian Knutson (Stanford University, VK), Frank Tong (Vanderbilt University, Nashille, VS), Rainer Goebel (Universiteit van Maastricht en NIN-KNAW), Christian Keysers (NIN-KNAW) en Victor Lamme (UvA).

Aan het eind van de middag wordt een nieuwe 3 Tesla Philips Achieva TX MRI-scanner in gebruik genomen. De scanner behoort tot het modernste dat op dit moment op het gebied van 3T-scanners beschikbaar is.

Ter gelegenheid van de opening wordt een voorontwerp van het portretbeeld van Spinoza, gemaakt door beeldhouwer Roy Greve, onthuld. Dit portretbeeld wordt door de kunstenaar, in samenwerking met de Phoenix Foundation, aangeboden aan het Spinoza Centrum.

Over het Spinoza Centrum

Het Spinoza Centrum voor NeuroImaging is een samenwerkingsverband waarin de deelnemers vinden dat samenwerking op termijn tot grotere kwaliteit leidt dan permanente concurrentie. Het is daarom niet alleen een centrum voor innovatief fundamenteel onderzoek, maar zal ook een plek zijn waar wetenschapsgedreven biotechbedrijven relaties kunnen aangaan met toponderzoekers. Binnenkort wordt met de bouw begonnen van een tweede locatie van het Spinoza Centrum, bij het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen.

Tijd en locatie

9.00 uur - 16.00 uur
Symposium
Roetersstraat 15, zaal A, Amsterdam

16.15 uur - 17.00 uur
Ceremonie fMRI-scanner en afsluitende borrel
Nieuwe Achtergracht 129, Amsterdam