Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Van Park Frankendael, het Concertgebouw en de Westergasfabriek tot aan de Kromhouthal: tijdens de Intreeweek van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus maken de nieuwe studenten van de Universiteit van Amsterdam in de volle breedte kennis met de stad, en met alles wat de stad naast de studie te bieden heeft. Meer dan 3000 eerstejaarsstudenten nemen onder begeleiding van zo’n 400 ouderejaars deel aan in totaal 25 activiteiten op locaties die iedere Amsterdamse student moet kennen.

De week begint maandag met ’s middags een kennismakingsevenement op de Nieuwmarkt en ’s avonds de officiële opening in Koninklijk Theater Carré, waar burgemeester Eberhard van der Laan de studenten welkom heet in de stad en rector magnificus Dymph van den Boom hen verwelkomt aan de UvA. Daarnaast spreekt cabaretier Freek de Jonge. Journalist Dionne Stax presenteert de openingsbijeenkomst.

Nieuw: Wereld Festival

Tijdens de Intreeweek draait het allemaal om kunst, cultuur, sport en ontspanning, en maken de studenten kennis met het uitgaans- en verenigingsleven in Amsterdam. Op het programma staan onder meer de Intree Spelen bij het USC in het Science Park, een Pubnight (Heeren van Aemstel) en een Clubnight (Studio 80, Club AIR, Cooldown), workshops in CREA, een studentenbeurs in de Passenger Terminal Amsterdam, een barbecue in de beeldentuin van het Westerpark, optredens bij de Westergasfabriek, en het eindfeest in Paradiso, Sugarfactory en Melkweg. Ook worden Artis, Nemo en het Scheepvaartmuseum bezocht. Nieuw dit jaar is het Amsterdam Wereld Festival in Park Frankendael met onder meer Thaise yoga-massage, een workshop gospel en een Braziliaanse dansvoorstelling.