Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dit najaar gaat in Amsterdam het pilotprogramma Growth Hacking van start voor studenten en pas afgestudeerden van universiteiten en hogescholen. De deelnemende studenten leren hoe ze met onder meer data-analyse op experimentele manier de groei van een startup kunnen optimaliseren.

Cory Doctorow (Flickr CC)
Flickr cc

Het programma is ontwikkeld door de Growth Tribe Academy in samenwerking met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), het samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), en wordt ondersteund door Startup Amsterdam.

In het (voltijds)programma wordt kennis en praktijk uit verschillende disciplines – marketing, bedrijfskunde, computer science, multimedia-design – gecombineerd. Het eerste programma begint op 2 november en duurt tot eind januari, en vindt plaats aan de Amsterdam Business School van de UvA. De deelnemers volgen verschillende workshops en werken in teams (bestaande uit een ontwikkelaar, een analist en een designer) aan een bestaand groeiproject bij een veelbelovende startup. Daarnaast krijgen de deelnemers persoonlijke begeleiding van ervaren growth hackers en ondernemers. Er is plek voor 24 studenten, masterstudenten van hogescholen en universiteiten en net afgestudeerden. Na succesvolle afronding ontvangen de studenten een certificaat (er worden geen studiepunten toegekend).

Broedplaats voor startups

‘Aan het eind van het studiejaar gaan we de ervaringen van de eerste groepen evalueren en kijken hoe we het programma tot vast onderdeel kunnen maken in het reguliere onderwijsaanbod, mogelijk in de vorm van een minor. Op die manier versterken we niet alleen ons onderwijs op het terrein van ondernemerschap, maar leveren we ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Amsterdam als broedplaats voor startups’, aldus Erik Boer, directeur van ACE.

De gemeente Amsterdam ondersteunt het initiatief vanuit het actieprogramma Startup Amsterdam. De Growth Tribe krijgt ook ondersteuning van Facebook, Catawiki, en het Nederlandse investeringsfonds Peak Capital.