Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Universiteit van Amsterdam (UvA) staat op plaats 55 in de QS World University Rankings, die op dinsdag 15 september is verschenen. Daarmee is de UvA net als voorgaande jaren de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit. In 2014 stond de UvA op plaats 50 en in 2013 op plaats 58 op de wereldwijde ranglijst.

QS World University Ranking

In de Faculty Area Rankings, de beoordeling per wetenschappelijke discipline, staan Life Sciences & Medicine en Social Sciences & Management in de top-50 met een respectievelijke 32 ste en 45 ste plaats. Arts & Humanities staat 52 ste, Natural Sciences op plek 112 en Engineering & Technology op 111.

Top-3

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT, VS) voert - net als voorgaande jaren - de lijst aan, gevolgd door Harvard University (VS) op plaats 2 en de University of Cambridge (GB) op plaats 3.

Methodiek

De ranking wordt samengesteld op basis van zes criteria: de academische reputatie, de reputatie bij werkgevers, het aantal citaties, de verhouding staf-studenten, het aandeel internationale staf, en het aandeel internationale studenten.