Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Barbara Coolen is vanaf 15 augustus 2016 de nieuwe inhoudelijk leider van SPUI25, het academisch-cultureel podium aan het Spui.

Barbara Coolen, Spui25
Fotograaf: Maarten van Haaff

Coolen wordt de voorzitter van de redactieraad  en gaat de relaties met de partners behartigen. Vanuit haar inhoudelijke eindverantwoordelijkheid gaat ze met het team en de partners van SPUI25 bouwen aan het jubileumprogramma van SPUI25, dat in 2017 tien jaar bestaat.

Het dagelijks comité van SPUI25, dat bestaat uit Marieke de Goede, Maarten Asscher en Gerard Nijsten, is verheugd dat Coolen SPUI25 komt versterken en aanvullen. ‘Barbara brengt veel ervaring met zich mee vanwege haar eerdere werk bij onder andere Tegenlicht, Buitenhof en in de wereld van de kunsten. Met haar kan SPUI25 nieuwe wegen inslaan en een nieuw publiek bereiken, waarbij de verbinding tussen wetenschap en cultuur voorop blijft staan’, licht voorzitter De Goede toe. 'Wij bedanken ook Nathalie Rijk die het fantastisch heeft gedaan als interrim-directeur, en aanblijft als zakelijk leider van SPUI25'.

Coolen: ‘Het voelt als groot voorrecht om met dit geweldige team de schatkamer van de wetenschap en de kunsten te mogen ontsluiten.’ 

Over Barbara Coolen

Barbara Coolen (1970) studeerde Journalistiek & Voorlichting in Tilburg en Internationale Betrekkingen aan de UvA. Ze werkte onder meer als journalist, researcher en projectleider bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Financieele Dagblad, Buitenhof, VPRO Tegenlicht en Cultuur & Ondernemen. Coolen heeft ervaring met het organiseren van debatten en seminars en vindt haar inspiratie op het snijvlak van de wetenschap en de kunsten. Een van haar doelstellingen is om deze dialoog (nog meer) naar het podium van SPUI25 te brengen.

Over SPUI25

SPUI25 vormt een verbinding tussen de academische wereld en de culturele praktijk in de breedste zin. Bijna dagelijks betreden wetenschappers, schrijvers, journalisten, commentatoren en creatieven het podium om nieuwe bevindingen uit wetenschap en cultuur te bespreken. Per jaar organiseert SPUI25 circa 250 bijeenkomsten (lezingen en debatten) die samen zo’n 20.000 bezoekers trekken. Behalve de vaste locatie aan het Spui in Amsterdam, programmeert SPUI25 ook bijeenkomsten op locatie.