Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Linda van Exter, onderzoeksmasterstudent Geschiedenis en bachelorstudent Onderwijskunde, is door het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam benoemd tot studentassessor. Ze gaat op maandag 2 januari 2017 van start voor de periode van een jaar.

x
Linda van Exter

Van Exter volgt Lianne Schmidt op, die van september 2015 tot januari 2017 de eerste studentassessor van het College van Bestuur (CvB) was. Als studentassessor gaat Van Exter deelnemen aan de beraadslaging over het centraal te voeren beleid aan de UvA, met een focus op onderwijs- en studentgerelateerde onderwerpen. Zo woont zij vergaderingen bij van het CvB, adviseert ze het CvB en plaatst ze onderwerpen op de bestuurlijke agenda. Ze onderhoudt nauw contact met studenten binnen en buiten de medezeggenschap, en vervult op die manier een scharnierfunctie tussen het bestuur en de studentengemeenschap.

De sollicitatiecommissie, bestaande uit leden van de Centrale Studentenraad (CSR), het College van Bestuur (CvB) en de Raad van Toezicht, ziet in Van Exter de perfecte kandidaat voor de functie. Karen Maex, rector magnificus en voorzitter van de sollicitatiecommissie: ‘Linda van Exter is enthousiast, sterk betrokken en goed geïnformeerd. Bovendien kent zij – als student aan twee verschillende faculteiten en voormalig lid van de Centrale Studentenraad – de UvA erg goed. Ook haar ervaring als studentassessor van de Graduate School of Humanities is zeer waardevol. We zijn dan ook erg blij met Linda als nieuwe studentassessor en kijken ernaar uit om met haar te werken.’

Linda van Exter kijkt uit naar haar nieuwe functie: ‘De Universiteit van Amsterdam is dé plek voor toponderzoek en toponderwijs. Tegelijkertijd staat zij de komende periode voor veel uitdagingen. Ik vind het belangrijk dat de UvA een plek is waar alle studenten, docenten en onderzoekers zich thuis voelen. Waar mensen enthousiast zijn over het door hen gevolgde en gegeven onderwijs en alle stemmen worden gehoord. Zo kunnen we samen een nog betere universiteit creëren. Als assessor wil ik er voor zorgen dat de studentenstem op elke plek goed gehoord wordt. Daarbij zal ik intensief samenwerken met het bestuur en studenten binnen en buiten de medezeggenschap. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Over Linda van Exter

Van Exter volgt de onderzoeksmaster Geschiedenis en de bachelor Onderwijskunde aan de UvA. Zij was eerder lid van de opleidingscommissie Geschiedenis, de Facultaire Studentenraad Geesteswetenschappen, de Honours Student Council en de Centrale Studentenraad 2014-2015. Tot voor kort was zij ook studentassessor van de Graduate School of Humanities en beleidsmedewerker bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB). Haar passie voor onderwijs ontstond tijdens haar werkzaamheden als student-docent aan het Joke Smit College te Amsterdam (tweedekansonderwijs). Recentelijk won Van Exter de ‘UvA Create a Course Challenge 2016’. Het door haar ontworpen vak ‘Contextualizing Refugees’ wordt vanaf 2017-2018 als keuzevak aangeboden bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de UvA.