Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde van de UvA, ontvangt op woensdag 5 april oud-politicus en schrijver Jan Terlouw. De studenten gaan met Terlouw in gesprek over populisme, de vertrouwensdemocratie, klimaatverandering en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de jonge generatie.

x
Room for Discussion

Handen ineen

Eind november 2016 maakte de inmiddels 85-jarige Terlouw met een optreden in De Wereld Draait Door veel los onder de Nederlandse bevolking. Met ‘het touwtje uit de brievenbus’ illustreerde hij het gebrek aan vertrouwen dat er volgens hem is in onze samenleving. Hij sprak zijn zorgen uit over de vertrouwensdemocratie en het wereldwijde klimaatprobleem. Terlouw betoogt dat het de taak is van de jonge generatie de handen ineen te slaan om grote thema’s als klimaatverandering aan te pakken.

Over Terlouw

Terlouw studeerde wis- en natuurkunde en werd daarna onderzoeker aan Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de VS. In 1967 sloot hij zich aan bij D66. Een kleine vijftien jaar later vervulde Terlouw de rol van minister van Economische Zaken en werd hij vicepremier in kabinet-Van Agt II. Terlouw is tevens schrijver. Hij verwierf vooral grote bekendheid met zijn kinderboeken, waaronder Oorlogswinter en Koning van Katoren.

Tijd, locatie en deelname

Room for Discussion met Jan Terlouw vindt plaats op woensdag 5 april van 13.00 tot 14.00 uur.
Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.
De toegang is vrij.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders. Het doel van Room for Discussion is studenten interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Eerder waren onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty te gast bij Room for Discussion.