Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Minister Jeroen Dijsselbloem schuift op woensdag 8 maart aan bij Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde aan de UvA. De studenten gaan met Dijsselbloem in gesprek over zijn rol als minister van Financiën en als president van de Eurogroep.

Jeroen Dijsselbloem
Foto: Rijksoverheid

Een uur lang discussiëren de studenten met Dijsselbloem over onder meer de Nederlandse staatsfinanciën, de Euro(crisis) en Europa, het bezuinigingsbeleid en de resultaten daarvan. Er is ook ruimte voor vragen van studenten uit het publiek.

Tijd, locatie en deelname

Room for Discussion met Jeroen Dijsselbloem vindt plaats op woensdag 8 maart van 12.00 tot 13.00 uur.
Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.
De toegang is vrij. Voertaal: Engels.

Over de gast

Sinds november 2012 is Dijsselbloem minister van Financiën in het kabinet-Rutte 2. Inmiddels is hij tevens al ruim vier jaar de voorzitter van de Eurogroep, waarin de lidstaten van de Europese Unie hun fiscale en economische beleid coördineren. In die hoedanigheid had hij onder meer te maken met de financiële crisis van Griekenland.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van studenten van Economie en Bedrijfskunde de Universiteit van Amsterdam. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders op de faculteit Economie & Bedrijfskunde. Het doel van Room for Discussion is studenten interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Eerder waren onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty te gast bij Room for Discussion.