Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Blockchain, de technologie achter de bitcoin, maakt een razendsnelle ontwikkeling door. De technologie wordt ‘world changing’ genoemd, want transacties van zowel geld als informatie zouden dankzij Blockchain sneller en betrouwbaarder worden. Daarom spreekt Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde van de UvA, op vrijdag 19 mei met twee Blockchainexperts: Louis de Bruin en Simone Vermeend.

Room for discussion
Een eerdere editie van Room for Discussion.

Een van de meest besproken technologische ontwikkelingen vandaag de dag is de blockchain: de technologie achter de virtuele munteenheid bitcoin. Men verwacht dat deze technologie de wereldeconomie blijvend zal veranderen. Blockchain belooft een met een ketting van computers te zorgen voor efficiënte en betrouwbare transacties. Die transacties behelzen alles van waarde: informatie, geld, intellectueel eigendom of contracten bijvoorbeeld.

Blockchain heeft al een duidelijke impact gehad op de financiële sector, maar nu hopen ook andere industrieën te profiteren van deze techniek. Wat zijn de mogelijkheden met Blockchain? Wat voor effect zal het hebben op onze economie en samenleving? Op welke industrieën zal Blockchain invloed hebben en welke sectoren zullen er volledig door verdwijnen? En kan Nederland hier een prominente rol in spelen?

Over de gasten

Louis de Bruin is het hoofd van IBM’s European Blockchain Practice. Hij was een van de eersten die zag hoe Blockchain financiële en andere branches zou kunnen transformeren en is bij IBM bezig om eigen Blockchaindiensten te ontwikkelen. Simone Vermeend is werkzaam als Innovation Lead bij de NN Groep en auteur van het boek ‘Blockchain: de technologie die de wereld radicaal verandert’, een van de eerste Nederlandstalige boeken over de impact van Blockchain.

Tijd, locatie en deelname

Room for Discussion met Louis de Bruin en Simone Vermeend vindt plaats op vrijdag 19  mei van 13.00 tot 14.00 uur.

Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.
De toegang is vrij.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders. Het doel van Room for Discussion is studenten interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Eerder waren onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty te gast bij Room for Discussion.