Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Het klimaat is momenteel een van de belangrijkste discussiepunten aan de formatietafel. Tijdens de verkiezingen gaf de kiezer een duidelijk signaal af en behaalden D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren grote winst. Is nu eindelijk hét momentum aangebroken voor Nederland om voorop te gaan lopen in de energietransitie? En wat is de precieze rol en verantwoordelijkheid van de politiek hierin? Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde van de UvA, bespreekt dit donderdag 22 juni met drie politici met een groen hart.

Room for discussion

Over de gasten

  • Marianne Thieme is dierenactivist, jurist en vooral bekend als oprichter en huidig fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Sinds 2006 zit zij onafgebroken in de Tweede Kamer.
     
  • Ed Nijpels werd als minister in Kabinet Lubbers II (1986-1989) geroemd om zijn milieubeleid. Tegenwoordig is hij voorzitter van de SER-commissie die toezicht houdt op naleving van het Energieakkoord en maakt hij zich hard voor duurzaamheid.
     
  • Liesbeth van Tongeren is sinds 2010 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Daarvoor was zij onder andere directeur van Greenpeace. De afgelopen verkiezingen werd zij door haar partij niet op de kandidatenlijst gezet, maar wist zij via massale steun bij de interne ledenverkiezing alsnog een plek in de Tweede Kamer te bemachtigen.

Tijd en locatie

Room for Discussion over groene politiek vindt plaats op donderdag 22 juni van 13.00 tot 14.00 uur.
Locatie: E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.
De toegang is vrij.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders. Het doel van Room for Discussion is studenten interesseren en enthousiasmeren over de actualiteit, ondernemerschap en economische ontwikkelingen. Eerder waren onder anderen ECB-president Mario Draghi, IMF-directeur Christine Lagarde en econoom Thomas Piketty te gast bij Room for Discussion.