Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Universiteit van Amsterdam is door de European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS) geselecteerd als ELLIS Unit om talent in machine leren en aanverwante AI-onderzoeksvelden voor Europa te behouden. Het excellence center komt op het Amsterdam Science Park.

Het initiatief dat Europees toptalent op het gebied van machine leren samenbrengt, moet Europa in staat stellen concurrerend te zijn in moderne AI en te profiteren van positieve economische en maatschappelijke effecten. De ELLIS Units brengen voor de komende vijf jaar meer dan 200 miljoen euro aan financiering in heel Europa samen. Naast Amsterdam komen er nog excellence centra in zeventien andere Europese steden en in Israël.

Max Welling, foto Jeroen Oerlemans

Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA en trekker van de ELLIS Unit in Amsterdam: ‘De unit op Amsterdam Science Park zal de leidende positie van de UvA op het gebied van machine leren en kunstmatige intelligentie in Europa verder versterken. Het ELLIS-netwerk zal de uitwisseling van toponderzoekers en studenten op het gebied van AI vergemakkelijken. Ik ben zeer verheugd dat de UvA heeft besloten deze belangrijke beweging om Europa concurrerend te maken op het gebied van AI van harte te steunen’. Het excellence center in Amsterdam zal in het kader van dit initiatief drie nieuwe senior onderzoekers en zes nieuwe promovendi aanstellen.

Over ELLIS

De European Laboratory for Learning and Intelligent Systems is een pan-Europese inspanning die in 2018 van start ging om de Europese topkwaliteit van het onderzoek op het gebied van machine leren en aanverwante gebieden te bevorderen. Het is erop gericht Europese onderzoekers excellente mogelijkheden te bieden om hun onderzoek in Europa uit te voeren en de volgende generatie Europese jonge onderzoekers op dit strategisch belangrijke gebied te koesteren. Het doel is Europa in staat te stellen concurrerend te zijn in moderne AI en te profiteren van positieve economische en maatschappelijke effecten.