For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Elke derde vrijdag van de maand komen we samen om nieuw dekoloniaal onderzoek te delen door middel van korte presentaties en gesprekken en sluiten we de middag af met een borrel.
Kerngegevens van evenement Dekoloniale Dialogen: Talks & Drinks #3
Datum
12 mei 2023
Tijd
16:00 -18:00
Ruimte
VOC-zaal

Tijdens deze derde editie van Dekoloniale Dialogen: Talks & Drinks spreken we met de makers van de podcastserie ‘Filosofie & Dekolonisatie’: Yolande Jansen, Soraya Arou-Gouya en Marieke van der Steen. In de driedelige podcast gaan zij met een gevarieerde groep mensen in gesprek over vragen als:

  • Wat betekent dekolonisatie van de filosofie?
  • Welke erfenissen van de koloniale verbeelding vinden we in de hedendaagse filosofie en geesteswetenschappen?
  • Wat zijn de voorwaarden voor ‘goede gesprekken’ over dekolonisatie en hoe kan de filosofie hieraan bijdragen? 

Tijdens deze Talks & Drinks reflecteren we met de makers op de thema’s die besproken worden in de podcast. Daarnaast sluit een aantal geinterviewden uit verschillende afleveringen aan voor een panelgesprek, namelijk: Grâce Ndjako, Harriët Bergman en Jasmijn Leeuwenkamp. Ook Nadia Tilon, zangeres van de muziekgroep OPO STREY (Sta op, Strijd) met Surinaamse strijdliederen uit de jaren 70, neemt deel aan het panelgesprek. Zij zal vertellen over de geschiedenis van deze muziek, die het hart van de soundtrack van de film ‘Oema foe Sranan’ (Vrouwen van Suriname) vormt. Aan het einde van het programma is er ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Na de talks is het tijd voor drinks: blijf nog even hangen voor een drankje en om het gesprek te openen met elkaar. Muziekgroep OPO STREY levert een muzikale bijdrage tijdens de borrel.

Bushuis/Oost-Indisch Huis

Ruimte VOC-zaal
Kloveniersburgwal 48 (hoofdingang)
1012 CX Amsterdam