Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Betaling collegegeld

Vanaf mei kun je de betaling van je collegegeld regelen via Studielink. Zorg ervoor dat je de betaling voor 31 augustus (of 31 januari bij een februaristart) hebt geregeld. Je kunt je collegegeld betalen op de volgende manieren:

 • Ik wil een machtiging afgeven via Studielink
 • Ik wil in 1 keer betalen (via overboeking)

  Check in Studielink het collegegeldtarief dat voor jou geldt en geef aan of je zelf of dat iemand anders voor jou betaalt; 
  Maak het collegegeld over op IBAN NL26DEUT0436855232 t.n.v. Universiteit van Amsterdam te Amsterdam en vermeld op de overschrijving je achternaam en studentnummer. Zonder deze gegevens kan de UvA je betaling niet verwerken.

  Collegegeld betalen vanaf een buitenlandse rekening

  Maak het collegegeld over op IBAN NL26DEUT0436855232, BIC-code DEUTNL2N, t.n.v. Universiteit van Amsterdam te Amsterdam en vermeld op de overschrijving je achternaam en studentnummer. Zonder deze gegevens kan de UvA je betaling niet verwerken. Houd er rekening mee dat een internationale transactie ongeveer twee weken duurt. 
  Let op: zorg ervoor dat je naast de transactiekosten die de bank rekent voor internationale overboekingen, het volledig verschuldigde collegegeld betaalt. 

  Betaalgegevens Universiteit van Amsterdam

  • KvK nummer UvA: 34370207
  • IBAN NL26DEUT0436855232
   Adresgegevens van de Deutsche Bank: De Entree 195, 1101 HE Amsterdam
  • BIC DEUTNL2N 

  Storing Rabobank

  Er zijn helaas al enige tijd problemen met overboekingen die van Rabobankrekeningen komen. Rekeninghouders krijgen bericht dat het bedrag niet is overgemaakt, maar het is wel bij de HvA binnengekomen. Mocht je twee keer betaald hebben neem dan even contact met ons op. Uiteraard proberen we zelf ook zo snel mogelijk dubbele betalingen terug te storten.

 • Ik heb ergens anders al collegegeld betaald

  Ben je bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit ingeschreven en betaal je daar ook het wettelijk tarief, dan hoef je aan de UvA geen collegegeld te betalen. Je moet hiervoor wel een betalingsbewijs overleggen. Dit Bewijs Betaald Collegegeld vraag je aan bij de andere hogeschool of universiteit via Studielink en lever je in bij de UvA. Als je bij de andere instelling een deeltijdtarief hebt betaald dat lager is dan het verschuldigde tarief van de UvA, dan betaal je het verschil bij aan de UvA.

  Voorwaarden Bewijs Betaald Collegegeld

  Je kunt verder alleen met een origineel Bewijs Betaald Collegegeld bij de UvA betalen als het volgende voor jou geldt:

  • Je betaalt over dezelfde periode het instellingscollegegeld bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit en je staat gelijktijdig bij de UvA ingeschreven als bijvakstudent.
  • Je betaalt het verschil aan de UvA wanneer het al betaalde collegegeld bij de andere instelling lager is dan het verschuldigde instellingscollegegeld bij de UvA. Lees  hoe je het resterende bedrag kunt voldoen onder het kopje 'ik wil in 1 keer betalen (via overboeking).
  • Je betaalt bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit het wettelijk collegegeld en je staat gelijktijdig bij de UvA ingeschreven voor een schakelprogramma.
  • Je betaalt over dezelfde periode het instellingscollegegeld bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit en je staat gelijktijdig bij de UvA ingeschreven als bijvakstudent. Je betaalt het verschil aan de UvA wanneer het al betaalde collegegeld bij de andere instelling lager is dan het verschuldigde instellingscollegegeld bij de UvA.

  Voldoe je aan de voorwaarden, dan geef je in Studielink aan dat je wilt betalen met een BBC. Studielink wisselt dan het digitale BBC uit met de UvA.

  Als je thuisinstelling nog geen digitaal BBC kan uitwisselen met de UvA, zal Studielink dit aangeven. Dan moet je een BBC aanvragen bij je eigen onderwijsinstelling. Je kunt daarna je Bewijs Betaald Collegegeld, voorzien van je UvA-studentnummer, uploaden in je Checklist Inschrijving.

  Het kan zijn dat je onderwijsinstelling het Bewijs Betaald Collegegeld rechtstreeks naar de UvA stuurt, mocht dat zo zijn dan hoor je dat nadat je het bewijs hebt aangevraagd.

 • Iemand anders betaalt voor mij

  Je bent zelf verantwoordelijk voor tijdige betaling. Zorg er in alle gevallen voor dat de UvA je betaling uiterlijk de laatste dag voordat je opleiding start heeft ontvangen.

  Je collegegeld door iemand anders laten betalen kan op de volgende manieren: 

  • Via een machtiging in één keer of in tien termijnen via Studielink. Geef aan in Studielink dat iemand anders voor jou betaalt;
  • Via overboeken/internetbankieren, zie Ik wil in 1 keer betalen.
 • Mijn werkgever betaalt

  Je werkgever kan op de volgende manieren je collegegeld betalen:

  • Via overboeken/internetbankieren, zie Ik wil in 1 keer betalen. 
  • Via een factuur. Die kun je aanvragen via de Digitale Student Service Desk

  De UvA is mijn werkgever

  Werk je bij de UvA, en ga je een opleiding volgen bij de UvA die de UvA voor je vergoedt? Dan verloopt de betaling van het collegegeld als volgt:

  1. Geef aan in Studielink dat iemand anders voor jou betaalt;
  2. Vraag een factuur van het collegegeld aan via de Digitale Student Service Desk;
  3. Vraag een voorschot van het collegegeld aan via de Zelfbediening. Ga naar 'Mijn meldingen en aanvragen' > 'Voorschot aanvragen';
  4. Vul achter ‘Omschrijving’ ‘Voorschot studiekosten en studie’ in en geef de kostenplaats van je afdeling op. Weet je de kostenplaats niet, vraag deze dan op bij je leidinggevende;
  5. Je ontvangt het voorschot binnen 10 werkdagen op je rekening;
  6. Maak vervolgens het ontvangen voorschot vóór 1 september over naar NL26DEUT0436855232 t.n.v. Universiteit van Amsterdam te Amsterdam en vermeld op de overschrijving je achternaam en studentnummer. Zonder deze gegevens kan de UvA je betaling niet verwerken;
  7. Verreken het voorschot met je uiteindelijke declaratie in de Zelfbediening. Ga naar 'Mijn meldingen en aanvragen' > 'Voorschot verrekenen'. Voeg de factuur en een bewijs van betaling toe.