Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De inschrijfdeadline voor bacheloropleidingen die starten in september is 1 mei. Na deze datum heb je geen toelatingsrecht meer.

Een inschrijfverzoek in Studielink kan alleen in de volgende situaties na 1 mei nog worden geaccepteerd:

1. Als je bent uitgeloot of niet bent geselecteerd voor een numerus fixusopleiding of selectieve bacheloropleiding.

2. Als je uiterlijk 1 mei een inschrijfverzoek hebt ingediend via Studielink voor een andere instelling.

3. Als je uiterlijk 1 mei een inschrijfverzoek hebt ingediend via Studielink voor een andere opleiding aan de UvA én voor 1 september van dat jaar deelneemt aan matching bij die opleiding.

4. Als je door een bijzondere overmachtssituatie niet in staat bent geweest om eerder een inschrijfverzoek te doen in Studielink.

5. Als je in het voorgaande studiejaar een negatief bindend studieadvies (BSA) hebt gekregen.

6. Als je al eerder ingeschreven hebt gestaan voor een bachelor aan de UvA, of als je al aan de UvA studeert en wilt switchen of een tweede studie wilt doen.

Deadlines

  • Sta je ingeschreven bij de UvA en wil je overstappen naar een andere opleiding aan de UvA, dan is de adviesdeadline voor het indienen van je inschrijvingsverzoek in Studielink 1 augustus.
  • Vanwege de visa-procedure moeten studenten met een verblijfsvergunning met de restrictie 'studie' van een andere Nederlandse instelling hun inschrijfverzoek indienen vóór 1 juli.

Niet-EU/EEA student

Als je een niet-EU/EER-student bent, moet je altijd voldoen aan de eisen van je studentenverblijfsvergunning en visum, ook als je van opleiding verandert. Om in Nederland te kunnen blijven, moet je volgens de wet jaarlijks 50% van de studiepunten van je studieprogramma behalen. Verder kunnen er vanwege je visum en Bindend Studieadvies (BSA) andere beperkingen gelden bij het overstappen van opleiding. Neem contact op met een studentendecaan om je mogelijkheden te bespreken.