Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Inschrijven via Studielink

Vanwege het coronavirus heeft OCW besloten de inschrijfdeadline voor bacheloropleidingen te verzetten naar 1 juni. De situatie heeft ook gevolgen voor UvA Matching en de selectieprocedure bij selectieve opleidingen. Ook zijn er wijzigingen in de inschrijfdeadlines voor masters. Houd in de komende tijd de opleidingspagina in de gaten voor meer informatie.

PLEASE NOTE: this information is only mandatory for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution.

Inschrijven voor een bachelor- of masteropleiding gaat via Studielink. Nadat je de inschrijving via Studielink hebt ingediend, ontvang je instructies over hoe je je aanmelding moet vervolgen. Woon je in Nederland, dan moet je in Studielink inloggen met je DigiD.

Toelichting inschrijven Studielink

LET OP: Vanwege het coronavirus heeft OCW besloten de inschrijfdeadline voor bacheloropleidingen te verzetten naar 1 juni. De situatie heeft ook gevolgen voor UvA Matching en de selectieprocedure bij selectieve opleidingen. Ook zijn er wijzigingen in de inschrijfdeadlines voor masters. Houd de komende tijd de opleidingspagina in de gaten voor meer informatie.

 • Inschrijfdeadlines checken
  Schrijf je je in voor een bachelor? Doe dit dan uiterlijk 1 mei via Studielink. Na 1 mei is inschrijven niet meer mogelijk, alleen nog in specifieke gevallen.
  Een aantal studies heeft eerdere inschrijfdata, dat zijn: AUC, Biomedische wetenschappen, Geneeskunde, Kunstmatige intelligentie, PPLE, Psychobiologie, Psychologie, Tandheelkunde. Bekijk de inschrijfdata van de selectieve bachelors.

 • Schrijf je je in voor een master? Check dan je opleiding voor de inschrijfdeadlines.

 • DigiD aanvragen
  Het is aan te raden je DigiD ten minste drie weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.
 • Inloggen Studielink
  Ga naar Studielink en log in met je DigiD.
 • Persoonlijke gegevens invoeren/checken 
  Let goed op en check je gegevens.
 • Controle gegevens door Studielink
  Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je dat nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.
 • Nieuwe inschrijving toevoegen
  Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.
 • E-mailadres in Studielink
  De UvA stuurt berichten over je inschrijving naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Zorg daarom altijd voor een actueel e-mailadres in Studielink.