Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

PLEASE NOTE: this information is only mandatory for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution.

Inschrijven voor een bachelor- of masteropleiding gaat via Studielink. Nadat je de inschrijving via Studielink hebt ingediend, ontvang je instructies over hoe je je aanmelding moet vervolgen. Woon je in Nederland, dan moet je in Studielink inloggen met je DigiD.

Toelichting inschrijven Studielink


Inschrijfdeadlines checken
Schrijf je je in voor een bachelor? Doe dit dan uiterlijk 1 mei via Studielink. Na 1 mei is inschrijven niet meer mogelijk, alleen nog in specifieke gevallen.
Een aantal studies, de selectieve bachelors, heeft vroegere inschrijfdeadlines. Bekijk de inschrijfdata van de selectieve bachelors.

Schrijf je je in voor een master? Check dan je opleiding voor de inschrijfdeadlines.

DigiD aanvragen
Het is aan te raden je DigiD ten minste drie weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.

Inloggen Studielink
Ga naar Studielink en log in met je DigiD.

Persoonlijke gegevens invoeren/checken 
Zorg ervoor dat je je gegevens correct invoert.

Controle gegevens door Studielink
Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je dat nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. 

Nieuwe inschrijving toevoegen
Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.

E-mailadres in Studielink
De UvA stuurt berichten over de status van je inschrijving naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Zorg daarom altijd voor een actueel e-mailadres in Studielink.