Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Instromen met een hbo-(propedeuse)diploma is mogelijk als je aan de instroomeisen voldoet. Lees de voorwaarden en adviezen.

Instromen met een hbo-propedeusediploma

Het is soms mogelijk om met een hbo-propedeusediploma in te stromen in een universitaire bachelor. Mits je voldoet aan de eventuele aanvullende instroomeisen van de opleiding. Uit de praktijk blijkt dat voor veel studenten met een hbo-propedeuse de opleiding aan de universiteit vaak (te) moeilijk is.

Een aantal opleidingen van de UvA houdt dan ook intakegesprekken met studenten die op deze manier willen instromen. Aan de hand van zo'n gesprek geeft de studieadviseur je een (niet-bindend) advies of de universitaire opleiding geschikt voor je is. Ook als een intakegesprek niet verplicht is, is het verstandig dat je een gesprek met de studieadviseur aanvraagt. Zo kan een verkeerde studiekeuze worden voorkomen. De contactgegevens vind je bij de opleiding onder 'contact opleiding'.

Instromen met een hbo-diploma

Aan het volgen van een tweede bacheloropleiding als je al een hbo-bachelordiploma hebt, zijn doorgaans hoge kosten verbonden. Mocht je willen doorstromen naar een universitaire opleiding, dan is het in de meeste gevallen zinniger om (via een schakelprogramma) voor een masteropleiding te kiezen.

Aanvullende eisen en meer informatie

Bovenstaande mogelijkheden betekenen niet dat je zonder meer kunt instromen in een universitaire opleiding. Veel opleidingen stellen aanvullende eisen aan je vooropleiding. Neem contact op met de studieadviseur van de opleiding. De contactgegevens vind je op de opleidingspagina onder 'contact opleiding' of 'programme contacts'.