Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als je een voltijdopleiding aan de UvA volgt, kun je studiefinanciering aanvragen. Of je in aanmerking komt hangt af van je studie, je leeftijd en je nationaliteit of verblijfsstatus. Je moet jonger zijn dan 30 als je studiefinanciering ingaat.

Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een lening, een studentenreisproduct en eventueel een beurs. De lening moet je na je studie terugbetalen. Alleen het studentenreisproduct en een aanvullende beurs kunnen een gift worden. Lees alles over studiefinanciering op de website van DUO.

OV: studentenreisproduct

Met het studentenreisproduct reis je gratis of met korting met de trein, tram, bus en metro in heel Nederland. Je regelt het studentenreisproduct op het moment dat je studiefinanciering aanvraagt. Het regelen van het reisproduct kost tijd. Wacht daarom niet te lang met aanvragen.

Extra beurs voor leraren

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en ga je daarna een lerarenopleiding doen? In sommige gevallen heb je dan recht op een jaar extra prestatiebeurs. De voorwaarden hiervoor vind je op de website van DUO. Als je geen recht (meer) hebt op studiefinanciering, dan misschien wel op een tegemoetkoming leraren.

Waar vraag ik studiefinanciering aan?

Studiefinanciering vraag je aan via de website van DUO. Wacht u op de uitslag van uw eindexamen? Of weet u nog niet of u bent toegelaten tot een opleiding? Vraag dan gewoon studiefinanciering aan voor de opleiding die u van plan bent te gaan doen.