Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Benieuwd wat je allemaal kunt doen naast je studie? Bekijk een greep uit het aanbod van activiteiten. Je kunt lid worden van een studentenvereniging of UvA Pride, sporten of een cursus doen bij CREA.
 • Studentenverenigingen

  Studieverenigingen zijn verbonden aan een bepaalde studie of aan een groep van verschillende studies. Ze organiseren zowel inhoudelijke activiteiten als gezelligheidsactiviteiten. Door lid te worden van zo'n vereniging kom je in contact met je medestudenten uit verschillende studiejaren en kun je deelnemen aan activiteiten die te maken hebben met jouw studiegebied. Daarom raden we je aan om lid te worden van de studievereniging van je opleiding.
  Bij een studentenvereniging kan iedere wo- en hbo-student lid worden, er wordt geen onderscheid gemaakt in onderwijsinstelling of opleiding en ook het studiejaar maakt niet uit. Je ontmoet bij een studentenvereniging dus allerlei verschillende studenten met andere studieachtergronden. Er zijn meerdere soorten studentenverenigingen: sportief, traditioneel, cultureel, religieus of gericht op reizen. Voor ieder wat wils.

 • UvA Pride

  UvA Pride is een sociaal netwerk, kenniscentrum en emancipatiebeweging voor de LGBTQ+ community. 

 • USC Sportcentrum

  Er zijn talloze mogelijkheden om te sporten in Amsterdam. Studenten en medewerkers van de UvA sporten nergens zo voordelig als bij het USC. Daarnaast zijn er allerlei studentensportverenigingen waar je je bij kunt aansluiten. 

 • CREA

  CREA, de culturele organisatie van de UvA en de HvA, organiseert cursussen en workshops op het gebied van muziek, theater, dans, film, digitale media, fotografie en literatuur.

Twee hiphop dansers
Twee studenten aan het fitnessen