Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wil je meer uitdaging tijdens je studie? In het honoursprogramma volg je extra vakken, zowel binnen als buiten je eigen bacheloropleiding. Je verdiept én verbreedt je leerstof.

Een honoursprogramma bestaat uit 30 studiepunten en volg je bovenop je gewone bacheloronderwijs. Ieder honoursprogramma bestaat uit vakken bij je eigen bachelor én uit interdisciplinaire honoursvakken die elders zijn georganiseerd, zoals door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS), de Vrije Universiteit (VU) en het Amsterdam University College (AUC). Je moet hierbij minimaal 12 EC en maximaal 18 EC aan disciplinaire honoursvakken volgen (aan je eigen faculteit), en 12 tot 18 EC aan interdisciplinaire honoursvakken (bij het IIS, de VU of AUC).

Voor het volgen van het honoursprogramma gelden bepaalde ingangseisen. Ook voor het krijgen van een certificaat of van een aantekening van het honoursprogramma op je diploma gelden eisen. Check dit altijd bij je opleiding of faculteit.

'Als je van plan bent in jezelf te investeren, is dit zeker een kans die je moet grijpen. Met wat extra tijd en moeite is het goed te doen. Motivatie is het belangrijkste.' Koen Vermeij
summer school students in De Brug
Studenten op Roeterseiland Campus