Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Honours aan de UvA

Honoursprogramma's

Wil je meer uitdaging tijdens je studie? In het honoursprogramma volg je extra vakken, zowel binnen als buiten je eigen bacheloropleiding. Je verdiept én verbreedt je leerstof.

Een honoursprogramma bestaat uit 30 studiepunten en volg je bovenop je gewone bacheloronderwijs. Ieder honoursprogramma bestaat uit vakken bij je eigen bachelor én uit interdisciplinaire honoursvakken die elders zijn georganiseerd, zoals door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS), de Vrije Universiteit (VU) en het Amsterdam University College (AUC).

Voor het volgen van het honoursprogramma gelden bepaalde ingangseisen. Ook voor het krijgen van een certificaat of van een aantekening van het honoursprogramma op je diploma gelden eisen. Check dit altijd bij je opleiding of faculteit.

 • Interdisciplinaire honoursvakken

  Naast de verdiepingsvakken bij je eigen studie/faculteit, volg je ook interdisciplinaire vakken buiten je eigen opleiding. In de werkgroepen werk je samen met honoursstudenten van andere studies.
  Voor de start van ieder semester kun je meedoen aan een zogenaamde ‘Try Out Class', waarin je als honoursstudent kunt zien welke interdisciplinaire vakken er dat semester worden aangeboden.

 • Extra activiteiten

  Summer Schools voor honoursstudenten

  Naast je honoursprogramma ook meedoen aan een Summer School? Dan heb je deze mogelijkheden:

  NWIB Summer School:
  Je verdiept je, samen met andere studenten, in stedelijk erfgoed in Athene, Florence, Rome en Sint-Petersburg. Dit gebeurt in samenwerking met Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB).  Als student ga je naar een van de genoemde steden om een onderzoek te doen naar stedelijk erfgoed.
  Kijk op deze pagina voor meer infomatie. Voor vragen over aanmelding kun je mailen naar Wouter Schrover.

  Netherlands Asia Summer School (NAHSS):
  Je krijgt de kans om een zomerprogramma te volgen in China. Je volgt onderwijs op een prestigieuze universiteit en werkt in een interdisciplinaire groep aan een project van een opdrachtgever. Kijk op deze pagina voor meer infomatie. 

  Extensus: studievereniging voor honoursstudenten

  Sluit je aan bij studievereniging Extensus, speciaal voor honoursstudenten van de UvA en de VU. Doe mee aan de sociale, academische en professionele bijeenkomsten. Extensus biedt een waardevol netwerk voor honoursstudenten uit alle disciplines.

  Honours Student Council

  De Honours Student Council heeft als doel de kwaliteit van het honoursonderwijs vanuit de visie van de student te evalueren en te waarborgen. De Council bestaat uit studenten en is er voor alle honoursstudenten van de UvA en de VU.

   

'Als je van plan bent in jezelf te investeren, is dit zeker een kans die je moet grijpen. Met wat extra tijd en moeite is het goed te doen. Motivatie is het belangrijkste.' Koen Vermeij
summer school students in De Brug
Studenten op Roeterseiland Campus