Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

International Criminal Law

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA biedt twee mastertracks in internationaal strafrecht: een gezamenlijk programma met Columbia Law School en een volledige LLM in internationaal en transnationaal strafrecht aan onze rechtenfaculteit. Beide tracks richten zich op internationaal en transnationaal strafrecht als afzonderlijke gebieden van juridische studie. Wij streven ernaar een nieuwe generatie strafrechtadvocaten op te leiden die in staat zijn disciplinaire grenzen te overstijgen. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Wat houdt deze studie in?

Studenten en docenten vertellen je wat je kunt verwachten een opleiding international strafrecht en bespreken de carrièremogelijkheden nadat je bent afgestudeerd.

Het studieprogramma

Het curriculum biedt een breed en diepgaand begrip van internationale en grensoverschrijdende juridische kwesties en de ontwikkeling van academische vaardigheden door middel van diepgaande analyse en ervaringsleren. 

ICL JP begint met een semester in Amsterdam. Je krijgt een inleiding in het gewoonterecht, het burgerlijk recht, het procesrecht en het materieel recht van internationale hoven en tribunalen. Je ontmoet internationaal gerenommeerde professionals, waaronder rechters en aanklagers van het Internationaal Strafhof. Daarnaast zijn er vakken als Jurisdiction and Cooperation in Criminal MattersComparative Criminal Law and Procedure and Global Justice Sessions om een uitgebreide basis te leggen voor de rest van je opleiding. We bieden een scala aan keuzevakken, zoals International Humanitarian LawInternational Human Rights Law, International Refugee Law en International Law of Military Operations. Aan het einde van het eerste semester verhuizen de studenten naar New York.

Een van de kernmodules van het eerste semester, waar alle studenten aan deelnemen, maakt deel uit van de Amsterdam Law Practice: een unieke moot court (oefenrechtbank) gebaseerd op ervaringsgericht onderwijs. Deze eigentijdse manier van leren, waarbij je leert door te doen, helpt je bij het ontwikkelen van je professionele identiteit door te reflecteren op wie je bent als jurist. Het biedt de mogelijkheid om je vaardigheden op het gebied van juridisch onderzoek in teamverband aan te scherpen.

Laura Burens, alumna International Criminal Law
Copyright: FdR UvA
Deze master bood de mogelijkheid om de bredere context van het internationaal strafrecht te begrijpen en hielp mij de obstakels en uitdagingen voor de toekomst te signaleren Laura Burens, alumna International Criminal Law Lees meer verhalen van studenten en docenten

Is deze master iets voor jou?

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA biedt twee mastertracks in internationaal strafrecht aan: een gezamenlijk programma met Columbia Law School in New York en een volledige LLM in internationaal en transnationaal strafrecht aan onze rechtenfaculteit in Amsterdam. Er is een selectieprocedure van toepassing waarbij studenten met de beste kwalificaties tot het programma worden toegelaten.

Wij hanteren de volgende toelatingseisen

  • een juridische bachelor (ten minste 60 EC in juridische vakken)
  • Engelse taalvaardigheid (voor internationale studenten)
  • een duidelijke motivatiebrief, alsmede een C.V. (in het Engels)

Na je studie

Deze master bereidt je voor op een carrière in het internationale strafrecht. Afgestudeerden zullen bijzonder gekwalificeerd zijn om leidinggevende rollen op zich te nemen in de wereld van internationale strafhoven en tribunalen. Dit omvat het Internationaal Strafhof (ICC), nationale juridische instellingen en advocatenkantoren, en internationale strafrecht academische wereld en ministeries van Buitenlandse Zaken, Justitie en Defensie.