Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bestuur

Het bestuur van de Centrale Promovendiraad bestaat uit 7 leden: 1 voor elke faculteit van de Universiteit van Amsterdam.

Hier vind je informatie over de huidige bestuursleden van de Centrale Promovendiraad.

Benthe van Wanrooij
Benthe van Wanrooij

Benthe van Wanrooij – Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Benthe van Wanrooij is promovendus bij het onderzoeksinstituut Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Ze doet onderzoek naar toegankelijke schoolloopbanen richting het hoger onderwijs. Hierbij kijkt ze vanuit het perspectief van diverse leerlingen en studenten naar de kansenstructuur richting het hoger onderwijs. Het doel is om obstakels die leerlingen tegen komen in kaart te brengen, en te kijken naar de strategieën die zij hanteren om obstakels te overkomen. Benthe is in september 2021 begonnen aan haar promotieonderzoek en sinds november 2021 sluit ze aan bij de Centrale Promovendiraad als vertegenwoordiger van de Faculteit Maatschappij & Gedragswetenschappen.

Neem contact op met Benthe van Wanrooij

Timo Schenk

Timo Schenk – Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Timo is promovendus bij de Econometrie-groep van de Amsterdam School of Economics (ASE). Zijn onderzoek richt zich op de statistische methoden die gebruikt worden om causale effecten van (economische) interventies te meten. Deze methoden worden vaak ingezet in de toegepaste milieueconomie, arbeidseconomie en gezondheidseconomie. Timo is in september 2020 begonnen aan zijn promotieonderzoek en sinds juli 2022 sluit hij aan bij de Centrale Promovendiraad als vertegenwoordiger van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Wenwen Guan

Wenwen Guan – Faculteit der Geesteswetenschappen

Wenwen Guan is promovenda aan het Amsterdam Center for Language and Communication (ACLC). Haar onderzoek richt zich op het gebruik van metadiscours in het Engelse schrijven en spreken van Aziatische leerders, waarbij zowel kwantitatieve als kwalitatieve benaderingen worden gecombineerd. De bevindingen zullen naar verwachting taalleerders helpen hun communicatieve vaardigheden op discoursniveau te verbeteren. Wenwen begon haar promotie in 2020 en vertegenwoordigt vanaf november 2022 de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) in de Centrale Promovendiraad.

Daphnee Chabal
Daphnee Chabal

Daphnee Chabal – Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Daphnee Chabal is promovendus bij de Complex Cyber Infrastructure-groep van het Instituut voor Informatica. Haar onderzoek richt zich op het veiliger en privé maken van kleine digitale objecten, zoals de meeste IoT-apparaten, en ze geschikt te maken voor toepassingen die veel rekenkracht vereisen, zoals Deep Neural Networks. Daphnee begon met haar PhD in januari 2022 en trad twee maanden later toe tot de Centrale Promovendiraad als de FNWI-vertegenwoordiger. In de raad kijkt zij ernaar uit om een eerlijke en actieve vertegenwoordiger te zijn voor alle promovendi, en hun diverse belangen, in de bètafaculteit en daarbuiten.

Neem contact op met Daphnee Chabal

Pramiti Parwani

Pramiti Parwani - Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Pramiti Parwani is promovenda aan het Law Centre for Health and Life. Ze houdt zich bezig met de toegang tot vaccins in lage- en middeninkomenslanden. In het bijzonder kijkt ze naar de impact van de wet- en regelgeving van de EU en India op de wereldwijde toegang tot vaccins buiten hun grenzen. Het doel is om de belemmeringen - en de rol van de EU en India daarin - voor de mogelijkheden van lage- en middeninkomenslanden om toegang te krijgen tot vaccins in kaart te brengen. Ze is in februari 2021 met haar promotie begonnen, en vanaf november 2022 vertegenwoordigt ze de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam.

Sophie van 't Hof

Sophie van 't Hof - Faculteit der Geneeskunde

Sophie is promovendus bij de Psychiatrie afdeling van het Amsterdam UMC. Ze onderzoekt hier de effecten van zwangerschap op het brein. Ze begon met haar PhD in oktober 2021 en vertegenwoordigd de Faculteit van Geneeskunde sinds juli 2022 bij de Centrale Promovendiraad.

Faculteit der Tandheelkunde - ACTA - vacature

We zijn op zoek naar jou!

Op dit moment is er geen vertegenwoordiger van de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA). De Centrale Promovendi blijft in nauw contact met de ACTA Promovendiraad. Zij kunnen bereikt worden op promovenidioverleg@acta.nl. Ben je promovendus binnen ACTA en heb je vragen of suggesties? Zoek dan via het voorgaande mailadres contact. Wil je ACTA vertegenwoordigen in de Centrale Promovendiraad? Bekijk deze pagina voor meer informatie.