Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Gedurende het promotietraject ben je bezig met je onderzoek en geef je in veel gevallen ook onderwijs. Afhankelijk van de promotieplaats volg je een (individueel) opleidingsprogramma, dat je in overleg met je begeleider samenstelt en dat wordt vastgelegd in je opleidingsplan.

Vaak bestaat een opleiding uit een algemeen deel (onderzoeksmethoden, presentatievaardigheden en academisch Engels) en een vakspecifiek deel. Kijk voor meer informatie op de website van de Graduate School/onderzoekinstituut/faculteit waar je promoveert of benader de betreffende contactpersoon van de faculteit.

Student Careers Centre

Bij vragen rondom uw loopbaan en solliciteren, informeer eerst bij uw vakgroep of promotor naar het aanbod sollicitatietrainingen voor promovendi. Voor korte individuele begeleiding (max. één gesprek) kunt u contact opnemen met het Student Careers Centre.

Centrale Promovendiraad

De Centrale Promovendiraad van de Universiteit van Amsterdam behartigt de belangen van alle promovendi op bestuurlijk niveau, en is een klankbord voor organisatorische ontwikkelingen rond promovendi binnen de universiteit.