Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Kring Amsterdams Netwerk Cultureel Antropologen (ANCA) is de alumnivereniging van de opleiding Culturele antropologie/niet-westerse sociologie van de Universiteit van Amsterdam.

De kring stelt afgestudeerde antropologen in staat betrokken te blijven bij antropologie en de universiteit. Daartoe organiseren wij verschillende activiteiten waarbij de mogelijkheid is om met andere oud-studenten en docenten in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en te discussiëren over uiteenlopende antropologische onderwerpen.

Activiteiten

Alumnikring ANCA wil de contacten tussen de leden onderling en tussen de leden en de opleidingen bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan. 

ANCA organiseert meerdere malen per jaar lezingen, discussiebijeenkomsten en bezoeken aan manifestaties of tentoonstellingen. Het streven is drie, met elkaar verband houdende, bijeenkomsten per jaar. De eerste heeft specifiek aandacht voor de beroepspraktijk, een tweede is specifiek gericht op een regio en een derde gaat in op een specifiek antropologisch thema. De bijeenkomsten zijn ook voor anderen dan AUV-leden toegankelijk, maar dan soms tegen een schappelijke toegangsprijs.

 • Bestuur 
  Naam Functie
  drs. Felice Gaughan Voorzitter
  drs. Marijke Schrier  
  drs. Carien van Beek  
  drs. Ingrid de Jong  
  drs. Roelof Ilsink  
  Marie Voerman Studentlid

   

 • Contact

  Het bestuur is bereikbaar via e-mail.  

 • Blijf op de hoogte

  Volg de actualiteit in ons boeiende vakgebied via onderstaande link: