Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Kring Europese Studies is er voor alumni die de opleiding Europese Studies hebben gevolgd.

Op deze site vind je alles wat er te weten valt over onze alumnikring. Wat zijn de laatste nieuwtjes, wanneer is de volgende bijeenkomst en waar kan ik discussiëren met oud-studiegenoten en andere alumni?

Activiteiten

De Kring Europese Studies (KES) wil de contacten tussen alumni onderling en tussen alumni, huidige studenten en de opleiding Europese studies bevorderen en onderhouden. De kring houdt haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en biedt diverse activiteiten aan.

De kring organiseert regelmatig bijeenkomsten waar alumni elkaar treffen en kunnen netwerken. Zo vormt het de perfecte plek om ontwikkelingen bij Europese studies aan de UvA te volgen, te weten wat er speelt en wat de trends zijn, ideeën en ervaringen uit te wisselen en om je netwerk bij te houden en uit te breiden.

Europa in debat

De opleiding Europese Studies en de daaraan verbonden alumnikring KES organiseren gezamenlijk de debatreeks ‘Europa in debat’. De afgelopen edities van het debat gingen onder meer over trans-Atlantische betrekkingen, de Europese verkiezingen, de Frans-Duitse as, Europese plaatsen van herinnering en de euro. Aan de debatten nemen onder meer journalisten, politici en wetenschappers deel. Enkele namen: Margriet Brandsma, Marije Cornelissen, Wim Kok, Rob van der Laarse, Joep Leerssen, Ruud Lubbers, Matthijs Lok, Carlos Reijnen, Marleen Rensen, Pieter Steinz en André Szász.

KES-diner

Het KES-diner is dé gelegenheid om andere alumni te ontmoeten en te horen over hun loopbaan, onder het genot van een driegangendiner. Een tafelgast vertelt over zijn of haar loopbaan sinds het afstuderen. Het diner is exclusief voor leden van de alumnikring.

 • Bestuur
  Naam

  Functie

  Sophie Eisenberger BA Algemeen lid
  Sophie Logothetis MA

  Algemeen lid

  Ellen van Noort MA Algemeen lid
  José Josefina Studentlid
  Viktoria Simon Studentlid
 • Comité van aanbeveling

  Naam

  Functie

  Bram Boxhoorn

  Directeur Atlantische Commissie

  Medeoprichter Europese Studies

  Emine Bozkurt

  Oud-Europarlementariër PvdA

  Alumnus Europese Studies

  Kathalijne Buitenweg

  Oud-Europarlementariër Groen Links

  Alumnus Europese Studies en Amerikanistiek

  Joep Leerssen

  Hoogleraar Moderne Europese letterkunde

  Albert Rijksbaron

  Emeritus Hoogleraar Klassieke talen

  Oprichter Europese Studies

  Michael Wintle Hoogleraar Europese geschiedenis
 • Vacature

  De Kring Europese Studies is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Vind je het leuk binding te houden met alumni en de UvA en ben je een goede en creatieve organisator? We horen graag van je!