Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De ‘UvA principes en kaders voor de digitale agenda’ zijn bedoeld om steun en richting te geven bij het maken van keuzen bij de realisatie van de digitale agenda. Principes en kaders zijn leidend bij zowel de uitwerking van nieuwe initiatieven als bij het maken van keuzes in het werk en in het besluitvormingsproces. Ze voorkomen dat discussies telkens opnieuw gevoerd worden. Het is een leidraad bij het vormgeven van de digitalisering bij de UvA.

Principes

Principes geven richting aan wat we doen en waarom we dingen doen. Ze zeggen iets over waar de UvA voor staat als het gaat over digitalisering. Er zit geen hiërarchie in de principes. De context van het vraagstuk bepaalt welke principes ingezet worden om de richting te bepalen. Bij het maken van keuzen kan het ook zijn dat meerdere principes ten opzichte van elkaar ‘gewogen’ moeten worden. Het inzichtelijk maken van een dergelijk dilemma bevordert de kwaliteit van de keuze. 

Kaders

Kaders geven aan binnen welke bandbreedte we kunnen opereren. Ze zijn een formeel toetsingsinstrument. Hierbij geldt: als je afwijkt van de kaders leg je uit hoe en waarom. 

De principes en kaders zijn:

  • open beschikbaar en toegankelijk voor iedereen binnen de UvA;
  • ‘simpel’ en beknopt (voor meer informatie verwijzen ze naar onderliggende documenten);
  • van toepassing voor alle domeinen en thema’s;
  • reflecteren de praktijk en zijn niet in beton gegoten.

Contact

Als je vragen hebt over principes en kaders voor digitalisering, dan kun je terecht bij de volgende contactpersonen per domein:

Heb je andere vragen over de digitale agenda? Stuur dan een bericht naar digitale-agenda@uva.nl.