Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bericht van de medezeggenschap - Meer duidelijkheid over onderwijszalen volgend academisch jaar (07-06-2022)

Zo snel mogelijk meer duidelijkheid over onderwijszalen volgend academisch jaar

***
For English, link below
***

De huisvesting van de UvA knelt: de snelle jaarlijkse groei van het aantal is nauwelijks nog te faciliteren met voldoende onderwijsruimten. De voorzitter van het College van Bestuur (CvB), Geert ten Dam, signaleerde dit in november 2021. 

De Gezamenlijke Vergadering (GV), waarin de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de Centrale Studentenraad (CSR) gezamenlijk optrekken, maakt zich ernstige zorgen over de vraag of er in september 2022 voldoende onderwijsruimten beschikbaar zullen zijn. De GV overlegt wat dat betreft regelmatig met de verantwoordelijke directeuren en CvB-lid Jan Lintsen, maar de overleggen hebben onze zorgen nog niet weg kunnen nemen. 

Te strakke planning
Met name de bouw van het tijdelijke onderwijsgebouw op het REC, Plot V, heeft een bijna onwaarschijnlijk strakke planning. In plot V zijn 24 onderwijszalen gepland. Bij het niet tijdig beschikbaar komen van zoveel onderwijszalen zijn er nauwelijks alternatieven mogelijk om die onderwijszalen te vervangen.

Onzekerheid wegnemen 
De onzekerheid die deze situatie creëert bij docenten en studenten is zeer onwenselijk. De COR en de CSR willen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid wordt geboden over de planning en haalbaarheid van de huisvestingsplannen voor komende academisch jaar. Ook pleit de GV  ervoor nu proactief plannen te ontwikkelen voor haalbare alternatieven mocht de planning niet gehaald worden. 

English