Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
VOX-POP is de creative space van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. VOX-POP staat voor creativiteit, experiment en kennisdeling. Door het delen van geesteswetenschappelijke kennis via een diverse en creatieve programmering is VOX-POP een vrijplaats voor de humaniora.
Luisteraars bij VOX-POP
Foto: Laila Mol

Het bijzondere aan VOX-POP is dat de ruimte plek biedt aan zowel ‘klassieke’ initiatieven zoals lezingen en debatten alsook aan onverwachte en verrassende activiteiten zoals poëzievoordrachten, kunstinstallaties, performances, filmvertoningen, theatervoorstellingen, muziekoptredens, exposities en dansvoorstellingen. Het programma van VOX-POP is een levendige wisselwerking tussen wetenschap, kunst en cultuur. 

Studenten van verschillende opleidingen, medewerkers, wetenschappers en stadsgenoten komen in VOX-POP samen om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Alle evenementen zijn altijd voor iedereen gratis toegankelijk. En iedereen die wil bijdragen door middel van nieuwe initiatieven, activiteiten en evenementen is welkom zijn of haar ideeën met ons te delen en in VOX-POP te verwezenlijken. Zolang de evenementen gratis toegankelijk zijn voor iedereen en er een link met de geesteswetenschappen is, is de ruimte ook weer gratis te gebruiken. Uiteindelijk is de academische gemeenschap van de faculteit de ‘eigenaar’ van  VOX-POP.

Contact