Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Minors

Faculteit der Geesteswetenschappen

Een minor aan de Faculteit der Geesteswetenschappen omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. In veel gevallen vergroot je met een minor je mogelijkheden om in te stromen in een master. De vakken zijn ingeroosterd binnen één studiejaar: 18 EC in semester 1 en 12 EC in semester 2. Het advies is om je minor te volgen tijdens je derde studiejaar: dan is er genoeg ruimte in het studieprogramma.

Ingangseisen

De minors van de Faculteit der Geesteswetenschappen zijn toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. De minors zijn ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse hebben behaald. Onze minors zijn niet toegankelijk voor masterstudenten.

Oriënteren

Weet je al welke minor je wil volgen? Kijk in de minorlijst. Bekijk ook de Studiegids.

Aanmelden

De aanmeldperiode voor een minor in het studiejaar 2024-2025 start op dinsdag 14 mei om 8.00 uur en sluit op maandag 17 juni om 13.00 uur.

Wil je van tevoren een seintje krijgen? Geef via het formulier hieronder aan in welke minor(s) je geïnteresseerd bent en je ontvangt bericht zodra de aanmelding van start gaat.

Vervolg je studie met een masterprogramma

Voor universitaire bachelorstudenten kan een minor een goede voorbereiding zijn op een master, maar in veel gevallen gelden aanvullende toelatingseisen. Kijk voor alle toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Collegegeld

Als je niet aan de UvA studeert, hoef je aan de UvA geen collegegeld te betalen voor een minor als je bij je eigen instelling en de UvA in aanmerking komt voor het wettelijk collegegeldtarief. Je stuurt in dit geval een Bewijs Betaald Collegegeld van je eigen instelling op naar de UvA.

Betaal je niet het wettelijk collegegeld, dan gelden andere regels. Meer informatie vind je op de UvA Minorsite.

Contact

Central Student Service Desk

De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Onderwijsbalie

Heb je specifieke vragen over je minor, neem dan contact op met de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen.