Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lezingen en debatten

Binnen de UvA wordt dit debat onder andere gevoerd door:

UvA Green Office

De UvA Green Office organiseert regelmatig lezingen en andere activiteiten met het doel om studenten en medewerkers te informeren en inspireren op het gebied van duurzaamheid.

Centre for Sustainable Development Studies (CSDS)

Het Centre for Sustainable Development Studies geeft de UvA een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van hedendaagse duurzaamheidsuitdagingen. Het CSDS organiseert lezingen, debatten en symposia, workshops en conferenties over duurzaamheid.  

SPUI25

SPUI25 is het academisch-culturele podium van Amsterdam. Sinds 2007 krijgen wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en andere denkers het podium om hun licht te laten schijnen over zaken die hen bezighouden, inspireren of verontrusten. Duurzaamheid komt hier ook aan de orde.

Room for Discussion

Room for Discussion houdt publieke interviews over actuele onderwerpen. Hier komt duurzaamheid regelmatig aan de orde. Zo hebben ze Martin Wolf geïnterviewd over klimaatverandering en Eric Wiebes over de klimaatpolitiek in Nederland.

Bètabreak

Elke derde woensdag van de maand organiseert de organisatie Bètabreak een discussie over een relevant onderwerp op de locatie Science Park. Duurzaamheid komt dan vaak aan de orde. Voorbeelden zijn de discussie over de toekomst van plastic, nucleaire energie en de toekomst van vlees.